23948sdkhjf

Træning og tryghed i eget hjem

| Medlemsnyhed | Indrykket af ExorLive AS

Et stigende antal ældre betyder øget belastning på hjemmeplejen og terapeuter i mange danske kommuner.

ExorLive har udviklet apper, der åbner for at borgere kan træne selv eller at det blir et tværfagligt samarbejde mellem fysio- og ergoterapeut, sosu-medarbejder og borger. De digitale træningsplatformene hedder ExorLive Go og ExorLive Assistant og er en løsning flere kommuner i Skandinavien har taget i brug.

“Der er fordele ved at anvende samme system (Exorlive) til flere formål i Aarhus Kommune og generelt have en rød tråd i borgernes forløb, uanset om borgeren genoptræner med fysioterapeut, træner vedligeholdende med hjemmeplejen eller selvtræner.  Et system skaber genkendelig og kan være en medvirkende faktor til, at borgeren føler sig tryg i behandlingen, f.eks. hvis/når borgeren går fra træning med fysioterapeut til selvtræning, da det er et system, borgerne har set før.”  Hentet fra rapporten om ExorLive fra Aarhus kommune

Egentræning for de stærkere borgere
Dersom borgerne er i god form og kan træne selv uden assistance kan ExorLive Go være et godt tilbud. Da sender fysioterapeuten træningsprogrammet direkte til borgerens app og borgeren kan selv udføre træningen via sitt eget device. Fysioterapeuten får automatisk data og feedback fra træningen.

Træning med assistent/sosu-medarbejder
Dersom borgeren ikke klarer å utføre treningen selv kan ExorLive Assistant bidra til at borgeren får trent sikkert hjemme uten at de må vente på time eller besøk av fysioterapeuten. ExorLive Assistant er utviklet slik at kommunens fysioterapeut formidler træningen, sosu-medarbejderen kan via deres ExorLive Assistant app se borgerens træningsprogram med video beskrivelse. Deres rolle bliver at hjælpe borgeren med at gennemføre øvelserne. Fysioterapeuten får også her automatisk vigtig data og feedback fra træningen og kan let redigere træningsforløbet.

Fysioterapeutene oplever, at de kan nå ud til væsentlig flere borgere med ExorLive Assistant platformen, som rent fagligt lever op til forventningerne.Træningen foregår i borgerens eget hjem, hvilket giver værdi for både kommune og borger.

Automatiske løsninger
Flere kommuner efterspør også automatiske løsninger. Med løsningen ExorLive Assistant Plus kan sosu-medarbejderen udfører en screening af borgeren slik at de får et træningsprogram baseret på spørgsmål og tester. Vi kan levere færdige algoritmer hvor spørgsmålene er baseret på standardiserede spørgeskemaer og tests samt erfaring fra klinisk praksis i kommunerne. Spørgsmålene retter sig mod ADL-funktioner, faldhistorik og frygt for at falde, mens funktionstestene tager udgangspunkt i funktionel styrke i underekstremiteten, selvvalgt ganghastighed og statisk balance både med og uden brug af syn. Hvis borgeren scorer under tærskelværdien for faldrisiko, bliver det anbefalet at taget kontakt med fysio-eller ergoterapeut for videre udredning. Vi kan også levere algoritmer der kan tilpasse kommunens ønsker.

Kontakt os for at høre mere om, hvordan du kan optimere rehabilitering i din kommune med ExorLive.
salg@exorlive.com
mob: +45 78 75 59 59
www.exorlive.com


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ExorLive AS

Hovfaret 4
0275 Oslo
Norge
ExorLive AS

Billeder & videoer

Odd starter selv træningen i appenEva Friis deltog i projektet i Aarhus kommune med ExorLive Assistant

Send til en kollega

0.063