23948sdkhjf

Hvorfor bliver huden mere tør med alderen?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

I takt med at vi bliver ældre, er der mange ting ved vores krop, som ændrer sig.

Det kan ikke undgås, at kroppen forandrer sig, når vi bliver ældre, men det er muligt at udskyde aldringen af visse ting. Det er også derfor, at synlige aldringstegn er meget forskelligt fra person til person, fordi det kommer an på, hvordan vi har levet vores liv og passet på os selv. Jo ældre vi bliver, jo mere vil vores hud forandre sig. I takt med at vi bliver ældre, vil huden udvikle sig til at blive mere tynd, rynket, sart og ikke mindst tør. Din hud kan risikere at blive sart, rynket og tør, hvis du ikke passer så godt på den, ligesom du kan udskyde aldringen af din hud, hvis du passer godt på den i løbet af dit liv. Dog spiller arv også en signifikant rolle i forhold til aldringen af din hud, så du kan med fordel også kigge på, hvordan dine forældres og bedsteforældres hud ser ud. Når vi bliver ældre, forandrer huden sig både udseendemæssigt og funktionelt, og det giver anledning til forundring over, hvorfor huden egentlig bliver mere tynd, rynket, sart og tør med alderen. Herunder kan du blive meget klogere på, hvordan huden ældes, hvorfor huden bliver mere tør med alderen samt, hvordan du kan pleje udtørret hud. Læs mere om behandling af tør hud lige her.

Hvordan ældes din hud?
Når du bliver ældre, vil din krop og din hud forandre sig, og det kommer fysisk til syne ved, at din hud bliver mere tynd, sart, rynket og tør at se på. Men hvordan ældes huden egentlig? Det vil vi prøve at forklare dig her. Når du bliver ældre, er dine hudceller langsommere om at blive dannet, hvilket gør dem skrøbelige, fordi de ikke er så aktive, som når du er yngre. Derudover udskiller dine hudceller mindre fedtstoffer med alderen, hvilket resulterer i tør hud. Når du bliver ældre, bliver din hud også mindre elastisk, hvilket ikke kun gør din hud tør, men den bliver også slappere og rynket. Alle menneskers hud vil ældes med alderen, men det er meget individuelt, hvordan og hvornår huden ældes.

Det forholder sig sådan, at din hud består af tre lag, nemlig overhud, læderhud og underhud, og alle tre lag er forbundet med hinanden. Det yderste lag er overhuden, og det er i dette lag, at der dannes nye hudceller. Efter overhuden finder du læderhuden, som hovedsageligt består af kompakt bindevæv. Det inderste lag er underhuden, som hovedsageligt består af fedtceller. Når der dannes nye hudceller i overhuden, bliver der samtidig også dannet nye fedtstoffer, som lægger sig mellem cellerne og nærmest danner en form for barriere, som holder på vandet, så det ikke fordamper. Det er denne proces, som gør, at din hud kan holde sig blød og smidig. Men med alderen er dine hudceller langsommere om at blive dannet, og samtidig danner hudcellerne mindre fedtstoffer, hvilket gør det sværere at danne denne barriere, som skal holde på vandet fra hudens dybere lag. Det får den konsekvens, at huden bliver mere tør, jo ældre du bliver. Med alderen bliver fedtcellerne i underhuden også mindre, hvilket er det, der gør din hud slappere og mere rynket.

Pleje af tør hud
Når dannelsen af fedtstofferne i hudens yderste lag bliver mindre med alderen, kan den såkaldte barriere ikke opretholdes, og det betyder, at vandet lettere vil fordampe, hvilket får huden til at tørre ud. Det er netop derfor, at man kan få problemer med tør hud, jo ældre man bliver. Når man bliver ældre, er det vigtigt at være opmærksom på tør hud, da tør hud nemt kan medføre eksem og infektioner i huden, hvilket kan være svært at slippe af med, hvis først man har fået det. Netop derfor er det meget vigtigt at undgå, at huden bliver for tør, og det kan man gøre ved at sikre en god pleje af den tørre hud. Hvis du oplever, at din hud bliver meget tør med alderen, er det en god ide at pleje huden hver dag med en fed creme, som kan tilføje den mængde fugt, som huden ikke selv kan skabe.

Gode råd til at undgå udtørret hud
Det er umuligt at undgå kroppens og hudens aldring, så på et eller andet tidspunkt vil du højst sandsynligt opleve, at din hud bliver mere og mere tør. Dog kan du udskyde aldringen af din hud, hvis du passer godt på den i løbet af dit liv, og der er flere ting, du kan gøre for at undgå udtørret hud. Som nævnt før er det vigtigt at pleje huden med en fed fugtighedscreme, som er med til at pleje huden indefra og opretholde dens naturlige balance. Derudover kan du udskyde hudens aldring, hvis du undgår at gå for meget i solarium løbet af dit liv. Samtidig skal du huske at bruge tilstrækkelig med solcreme, især hvis du godt kan lide at opholde dig meget i solen. Andre måder, hvorpå du kan undgå udtørret hud, inkluderer blandt andet sund kost og masser af væske, som kan tilføre fugt til huden. Yderligere er det en god ide at undgå lange varme bade samt at skrubbe din hud for meget, da det også kan medføre tør hud, især hvis du ikke er helt ung længere.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.08