23948sdkhjf

Sådan skal du forholde dig ved mistanke om alkoholmisbrug

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Måske går du lige nu rundt med en lille knude i maven over, om en du kender er på vej ud i et alkoholmisbrug, som kræver professionel hjælp?

Måske er du i tvivl om, hvorvidt der er hold i mistanken, eller om problemet egentlig er omfattende nok til at vække ubehag i dig, men uanset hvad, er din mistanke altid fuldt berettiget og værd at lytte til. I forhold til alkoholmisbrug er det nemlig aldrig for tidligt eller uberettiget at stille spørgsmål til, om man en, man holder af, har et misbrug af alkohol. Mistanken om specifikt alkoholafhængighed er vigtigt at reagere på med det samme, fordi en tidlig erkendelse af alkoholafhængighed er vigtig for en vellykket Alkoholafvænning. Herunder kan du læse om, hvordan du bedst forholder dig ved mistanke om alkoholmisbrug. 

Vær åben og gå i dialog 
Selvom de færreste har det godt med at blive opdaget eller afsløret i deres alkoholmisbrug, bliver mange alligevel inderst inde glade for, at nogen kan se deres råb om hjælp. Alkoholmisbrug er stort set altid et tegn på, at personen har brug at blive taget hånd om. På samme måde kan det tage lang tid, før alkoholmisbrugeren selv når frem til erkendelsen af, at han eller hun har en afhængighed. Som pårørende er det vigtigt, at man ikke blot lukker øjnene for misbruget, men at man i stedet tør at gå i dialog med sygdommen. For mange kan det være en hjælp at skelne mellem sygdommen og personen inde bagved misbruget. Mange pårørende bliver nemlig såret og får slået hånden af adskillige gange af den person, de holder af, og i de situationer kan det være nyttigt at huske på, at det ikke er noget, misbrugeren gør for at såre dig.

Erkend dine egne begrænsninger 
Som pårørende til en alkoholafhængig kan det være svært at forstå og erkende, at man ikke kan gøre så meget andet end at være til stede som det støttende bagland, der står klar med support før, under og efter behandlingen. Her er det imidlertid vigtigt, at de pårørende er bevidste om deres begrænsninger gennem selve behandlingen. Der er nogle ting, som kræver stor professionel og faglig viden, når det handler om alkoholafvænning. Det er for eksempel en kombination af fysisk og mental behandling, fordi alkoholmisbruget har flere facetter. Den professionelle del af behandlingen kræver både tid og ro, og det er her, de pårørende kommer ind i billedet. Ingen er nemlig bedre til at vise sin tålmodighed og støtte end pårørende, der fortæller, at de står klar med åbne arme både under og efter behandlingen, uanset hvor længe behandlingen varer. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078