23948sdkhjf

Antallet af borgerlige begravelser stiger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Ifølge bedemanden i Frederikshavn stiger antallet af begravelser eller bisættelser med borgerlig ceremoni.

Det er begravelser – og især bisættelser – som ikke foretages af en præst, og hvor begravelsen ikke foregår i kirken. Eller urnen ikke nødvendigvis begraves på kirkegården. Men de alternative afskedsceremonier vælges ikke nødvendigvis, fordi den afdøde ikke var medlem af folkekirken. Læs med, og find ud af, hvorfor folk så vælger at blive begravet med borgerlig ceremoni.

Hos Hejslet Begravelsesforretning – som bl.a. er bedemand i Frederikshavn, får de flere og flere, der ønsker en borgerlig ceremoni. Særligt ved deres bisættelse.

Ikke nødvendigvis fordi de ikke er medlem af folkekirken
Den øgede interesse for borgerlige ceremonier ved begravelse eller bisættelse skyldes ikke nødvendigvis, at den afdøde ikke har været medlem af folkekirken.

Lige så tit skyldes det, at den afdøde har haft et ønske om at afholde ceremonien et andet sted end i kirken. Eller gerne vil begraves et andet sted end på kirkegården”, fortæller John Hejslet fra Hejslet Begravelsesforretning.

Det kan kun lade sig gøre med en borgerlig ceremoni, hvor det ikke er en præst, som står for selve mindehøjtideligheden.

Hold ceremonien hjemme i haven
Derved bliver det f.eks. muligt at afholde selve mindehøjtideligheden hjemme i afdødes have. Samtidig kan afdøde også – med de rette tilladelser og forholdsregler – blive begravet eller få sat sin urne ned hjemme i haven, hvis den har spillet en vigtig rolle i vedkommendes liv.

Du kan også vælge at holde selve ceremonien på et offentligt eller privat sted, hvor du har været glad for at komme. Hvis kommunen eller ejerne af stedet giver tilladelse til det.

Som bedemand i Frederikshavn kan vi stå for alt det praktiske omkring at få indhentet tilladelser til både afholdelse af ceremonien og eventuel begravelse af kiste eller nedsætning af urne på det ønskede sted”, fortæller John Hejslet.

Det sidste tager oftest noget tid. Derfor er det en god ide, at du får indhentet den slags tilladelser, inden du dør, hvis du gerne vil begraves eller bisættes et andet sted end på kirkegården”, anbefaler John Hejslet fra Hejslet Bedemandsforretning med flere afdelinger i hele Nordjylland.

Bedemanden i Frederikshavn klarer den borgerlige ceremoni
Så vil du gerne begraves et andet sted end på kirkegården, eller holde din ceremoni et andet sted end i kirken, er det en god ide at få foretaget de nødvendige aftaler med bedemanden i Frederikshavn, allerede mens du er i live.

Her kan du også få udfyldt en særlig sidste vilje for din begravelse eller bisættelse. Så skal dine pårørende ikke træffe en masse beslutninger midt i en svær situation.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.097