23948sdkhjf

Få din krop i balance: 3 gode råd

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Hvis du nogle gange har problemer med at mærke, hvad din krop har brug for, så kan det være et tegn på, at din krop ikke er i balance.

Dette indhold er sponsoreret

Det kan eksempelvis være situationer som, at du har svært ved at mærke, om du er sulten eller ej, at din krop har brug for mere søvn, selvom du ikke føler dig træt eller at din krop siger fra i forhold til at dyrke motion, selvom du egentlig ikke føler dig fysisk udmattet. Din krop kan nemlig sagtens være i ubalance, selvom du mentalt ikke lægger mærke til det. Det handler derfor om at lære at slappe af og finde en god rytme mellem regelmæssig motion, sund og nærende kost samt at lytte til sin krop. Læs med her, hvor vi giver tre gode råd til, hvordan du får din krop i balance.

Start hver morgen på en træningsbold
Det kan måske godt lyde lidt uoverskueligt at skulle starte hver dag med morgentræning, men det er fordi, at vi tænker hård, fysisk aktivitet, når vi hører ordet træning. Det behøver dog slet ikke at være en drøj og svedig omgang, det handler egentlig bare om, at du får gang i dine led og får pulsen en smule op fra morgenstunden af. Til dette er en træningsbold ideel. En træningsbold er nemlig multifunktionel, fordi den både kan bruges til pilates, yoga, styrkeøvelser, genoptræning, udstrækning, gymnastikøvelser, balancetræning og meget mere. Du har derfor et hav af muligheder til din morgentræning, hvis du anskaffer dig en træningsbold. Hvis du vælger at sætte bare 20 minutter af til et par øvelser på din træningsbold, før du begynder din dag, vil du fra morgenstunden allerede være i kontakt med din krop. Både kroppen og hjernen fungerer nemlig bedre resten af dagen, hvis du får rørt dig.

Husk pauser i løbet af dagen
For at holde din krop i balance er det også vigtigt, at du husker at holde pauser. Din hjerne kommer på overarbejde, hvis den skal være konstant i gang fra 8-17 hver dag. Du bør derfor sørge for at holde en pause på arbejdet et par timer efter, du er mødt ind. Her kan det også være en fordel at indtage en snack eller et mellemmåltid, så dit blodsukker holdes stabilt. Det er nemlig altafgørende for din krops hormonsystem, at dit blodsukker hverken falder eller stiger og dermed har for store udsvingninger. Det kan være en god idé at gå efter en snack, der indeholder grove kulhydrater som eksempelvis en skive rugbrød eller generelt bare andre kornprodukter som byg, rug og havre. De grove kulhydrater er med til at holde dig mæt i længere tid, og de holder fordøjelsen og forbrændingen i gang.

Få en god nattesøvn
Et af de vigtigste midler til at have en krop i balance er ved at få en god, lang nattesøvn hver nat. Dit fysiske og mentale helbred er nemlig afhængig af, at du får sovet nok. Hvis du døjer med søvnproblemer, kan du prøve at droppe koffein efter kl. 17, således du undgår at blive holdt unødvendigt vågen. Det kan også være en god idé at undgå alle elektroniske forstyrrelser såsom iPad, mobiltelefon og fjernsyn inden sengetid. For meget lys lige inden sengetid påvirker nemlig din søvn, da vi har brug for mørke til at få vækket vores søvnhormon. Det er derfor vigtigt, at du får skruet ned for lyset - både i soveværelset og på mobilen - et par timer, før du skal sove.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078