23948sdkhjf

Fra tændstikmænd til toptjekkede tegninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Med blot et par timers træning fik 13 deltagere uden tegnefærdigheder værktøjer til at understøtte proceser og præsentationer med grafisk facilitering. Se de flotte resultater her.

Trafikplanlægger, tilsynskonsulent, økonomichef eller pædagogisk vejleder. Selvom deltagerne på grafisk facilitering kom fra vidt forskellige baggrunde, har de én ting til fælles:

Ingen af dem kan tegne.

Ligesom for de fleste andre af os, er tegnelysten gået i stå i femårsalderen, og oftest er det blot tændstiksmænd og kruseduller, der kommer ud, når de griber tuschen.

Heldigvis betyder det ikke så meget, når man arbejder med grafisk facilitering. Faktisk er Komponents underviser på forløbet, Katrine Brenner, heller ikke en dygtig tegner. Men hun er en dygtig formidler og facilitator, og hun har erfaret, at det er nemmere at komme igennem med et budskab, når man tegner samtidig. Simpelthen fordi man fastholder tilhørernes opmærksomhed og sætter billeder på de samtaler, man har.

I det lys handler grafisk facilitering nærmere om at lære at lave nogle simple og veldefinerede figurer, som man træner og sætter sammen på forskellige måder. Der er mere tale om en form for værktøjskasse end et egentligt tegnekursus, fortæller hun om forløbet.

På kurset i grafisk facilitering, som blev afholdt i juni måned, blev det da også hurtigt tydeligt, at man kan komme rigtig langt uden kunstneriske færdigheder. Se bare, hvor gode deltagerne blev på blot en dag.

Gå til billeder

Vil du også lære teknikkerne?
På Komponents kursus får du en introduktion til grundlæggende tegneteknikker, og allerede et par timer efter vil du være bedre til at bruge grafiske virkemidler. Du vil hurtigt opleve, hvor stærk en effekt, det har på tilhørerne, når du anvender grafisk facilitering i din præsentation.

Endagskurset er for alle, der afholder møder og workshops med medarbejdere, kollegaer eller borgere. Du kan f.eks. være leder, HR-konsulent, projektleder, procesfacilitator eller jobcentermedarbejder.

Grafisk facilitering
Styrk dine formidling med nye visuelle virkemidler. Kurset er for dig, der er projektleder, proceskonsulent eller på anden måde arbejder med formidling eller facilitering.

Læs mere om kurset her >>

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag.

Katrine Brenner
Chefkonsulent i Komponent
T: 8779 6328
E: kb@komponent.dk

Dorthe Bidstrup Jensen
Koordinator i Komponent
T: 8779 6365
E: dbj@komponent.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Hedeager 5, 1.
8200 Aarhus N
Danmark
Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Send til en kollega

0.062