23948sdkhjf

Pilleovne gavner både klima, pengepung og sundhed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Træpilleovnen er den ”nye” brændeovn. Men med mange flere fordele. Den er først og fremmest langt sundere for os mennesker at være i stue med. Og så gavner den både klimaet og pengepungen ved at være mere effektiv.

Men som det sidste er den også til gavn for os, som er lidt mere mageligt anlagte. Læs mere om det herunder.

Mange af os er vokset op med brændeovnen, som har bidraget med varme og hygge i hjemmet. Dog har vi sidenhen fundet ud af, at brændeovnene udleder giftige og kræftfremkaldende stoffer.

Undgå luftforurening med en pilleovn
Vil du bibeholde varmen og hyggen – men også bevare dit gode helbred, kan løsningen være at udskifte brændeovnen med en pilleovn. En træpilleovn er nemlig underlagt langt strengere krav end brændeovnene. De har blandt andet en partikel-emission, der er op til 30 gange lavere end i de gamle brændeovne.

Pilleovne er gode for pengepungen og miljøet
Men der er også andre gode grunde til at vælge en træpilleovn. Ved at investere i f.eks. en træpilleovn fra Ecoteck, er der nemlig hurtigt penge at spare på varmeregningen.

Det fortæller Benjamin fra Ecoteck nemlig. ”Med en af vores træpilleovne kan du hurtigt spare mellem 50-70 % på varmeregningen årligt,” siger han. ”På den måde er du også med til at bidrage til vores fælles fremtid ved at begrænse dit CO²-udslip betydeligt. Træpilleovne gavner faktisk både vores klima, pengepung og sundhed,” slutter Benjamin.

Træpilleovnene har nemlig en virkningsgrad på over 90 % og har derfor en meget høj udnyttelse af pillerne.

Du kan montere pilleovnen på din gamle skorsten
Nogle træpilleovne, herunder dem fra Ecotek, kan trække vejret udefra. Det betyder, at du kan montere din træpilleovn på en gammel skorsten ligesom med en almindelig brændeovn. Forskellen består dog i, at træpilleovnen i stedet får styret sin forbrænding af en rørsuger. Af den grund har den ikke brug for det samme træk.

Med en træpilleovn slipper du for at hugge brænde
Er du heller ikke vild med at svinge øksen på kolde vinterdage, før du kan få varme i fingrene igen? Så kan det være, at du bare mere er ”træpille-typen”. Pillerne får du i sække på 10 kg, men du kan også bestille en palle, hvis du vil det. På den måde kan du – endda med god samvittighed – spare dig selv for en masse besvær.

Der er altså masser af gode grunde til at overveje at investere i en træpilleovn allerede nu.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078