23948sdkhjf

Katrine blev overfaldet på arbejdet - kunne det forebygges?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tryghedskurser

Katrine er uddannet pædagog, og havde et fast vikarjob for et bosted for udsatte unge. En dag gik det galt og Katrine måtte langtidssygemelde sig. Men kunne det have været forebygget? Læs mere her og få 3 tips til en tryggere hverdag.

Mange ved godt at arbejdet med udsatte unge til tider kan være udfordrene, men forbereder lederne deres ansatte på, når det går hen og bliver farligt?

Katrine havde før haft fysiske konflikter med nogle af de unge mennesker hun arbejdede med, men for det meste nød hun sit arbejde og følte at hun gjorde en forskel. 

Men en dag gik det galt

En dag var der en ung beboer der så sig sur på Katrine, og overfaldte hende i så voldsom en grad at Katrine følte sig truet på livet.
Katrine havde ikke en alarmknap på sig, da denne lå inde på kontoret hvor de havde mulighed for at låse sig inde hvis beboerne blev farlige, men da hun allerede stod midt i et overfald, havde kun ikke mulighed for at løbe derind.

Katrine overlevede heldigvis. Hun fik vristet sig ud af beboeren greb og løb ind på kontoret og låste døren bag sig, og fik tilkaldt hjælp. Dette overfald endte ud i en 6 måneders sygemelding og en ny arbejdsplads, og endte derfor med at have konsekvenser for både Katrine og bostedet. 

Katrine gjorde hvad hun kunne - så kunne det have været forebygget?

Katrine gjorde hvad hun kunne, ud fra hvad hun havde. Hun har deltaget i konflikthåndteringskurser og i kurser om nænsom nødværge, men alt dette kunne ikke hjælpe hende da hun stod med så voldsom en beboer hvis ønske var at påføre hende voldsom skade. 

Tryghedskurser er den oplagte overbygning til konflikthåndteringskurserne, da det ikke blot giver dig grovmotoriske redskaber til at afværge angreb, men også giver kursisterne viden om hvordan man opdager og nedtrapper angreb inden de sker. Derudover underviser vi også i frygthåndtering så personalet har mulighed for at vide hvad der sker rent fysisk og psykisk når man står i en fysisk konfrontation, men også hvordan man bearbejder ubehagelige hændelser. 

I får et tilpasset kursus, til jeres daglige behov

Ved at booke et fysisk Tryghedskursus, får I selvfølgelig et kursus tilpasset jeres branche og daglige problematikker. Der vil derfor være mulighed for scenarietræning hvor der enten bliver gennemgået førhendte oplevelser men også scenarier personalet kan se ske i fremtiden. 

Men her får I 3 tips til en tryggere hverdag:

  1. Hav altid alarmknappen det samme sted
    Ved altid at have en alamknap det samme sted, skal du ikke bruge dyrebare sekunder på at lede efter den.
  2. Klæd dig praktisk på, ikke nødvendigvis moderne
    Den flotte halskæde og de sædvanlige Birkenstock er rart at have på, men det er også noget der kan bruges imod dig. Fjern smykker og halstørklæder der kan bruges imod dig, og beskyt din krop med ikke for løst tøj og lukkede sko
  3. Altid kend din flugtrute
    Kan du komme hele vejen rundt om skrivebordet, har du en baggdør, eller smækker døren bag dig når du går ind på en beboers værelse? Altid kend din rute, og placer dig strategisk i rumet, hvis du skal have kontakt med en potentielt farlig borger.

Tryghedskurser sikrer medarbejderne en tryggere hverdag, og evnerne til at kunne forsvare sig selv på en sikker måde både for dem selv og for modparten. 
Hop gerne ind og læs mere på tryghedskurser.dk, eller se vores mange videoer på Youtube og få et større indblik i hvad vi underviser i på vores kurser.

I kan selvfølgelig altid ringe til Peter på tlf: 2147 4542 eller skrive på mail pp@tryghedskurser.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tryghedskurser

Korskildelund 4
2670 Greve
Danmark
Tryghedskurser

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.079