23948sdkhjf

Tillykke med budgetforliget

| Medlemsnyhed | Indrykket af Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

– skal vi tage arbejdshandskerne på? Med de godkendte budgetter for 2022 i Kommunerne, står Komponent nu klar med potente synergier og en bred vifte af kompetencer, erfaringer og fagligheder, der hjælper kommunerne i mål med de stærke ambitioner.

Komponent er klar til at bidrage aktivt, når kommunerne i det nye år trækker i arbejdstøjet for at fortsætte udviklingen af velfærden og indfri de faglige og økonomiske mål – aktuelt og langt ud i fremtiden.

– Med etableringen af Komponent har kommunerne fået en betragtelig udvidelse af den palet af redskaber og kompetencer, som de kan trække på, når de skal løse kerneopgaven og indfri ambitionerne for 2022. Komponent er klar til at bidrage til velfærdsudviklingen nu og her, samtidig kommer vi med en stærkt rodfæstet mission om at understøtte kommunernes vej ind på et udviklingsspor, der foregriber fremtidige udfordringer, siger direktør i Komponent, Jonatan Schloss.

Kapacitetsopbygning er dermed et af nøgleordene, når medarbejderne fra Komponent fremover skal fortsætte med at uddanne, rådgive og samarbejde med de danske kommuner. Og netop den merværdi skal sammen med det stærke kommunekendskab være nogle af de bærende elementer i Komponents kontrakt med kommunerne.

– Komponent stempler ikke bare ind, når en opgave skal løses, for derefter at forsvinde i den blå luft. Vi går efter transfer, transformation og læring i alt, hvad vi rører ved, og det kan vi gøre, fordi vi med den nye organisation har fået sat et af de mest kompetente og kommunekloge hold i landet, siger Jan Henriksen, vicedirektør i Komponent. Han fortsætter:

– I Komponent kan vi noget nyt. Ikke fordi vores ydelser spænder fra strategiske analyser til korte kurser i konkrete paragraffer, men fordi vi kan lægge et samlet blik på en udfordring og aktivere de redskaber, der giver mest mening. Det er den synergi, der blev skabt med Komponent, og vi tror på, at den kan hjælpe kommunerne helt nye steder hen – i 2022 og mange år fremover.

Vil du høre mere om, hvordan Komponent kan byde ind i arbejdet med at indfri budgetmålene for 2022? Kontakt os for en snak om ambitioner og udfordringer i din kommune.

Inspiration fra Komponent

Analyse fører til ny inklusionspraksis i Tårnbys skoler
Tårnby indfører ny strategi og tildelingsmodel på inklusionsområdet efter grundige analyser af økonomi og praksis på kommunens skoler.

Læs artiklen >>

Ny model forklarer udviklingen på det specialiserede socialområde for KKR Hovedstaden
Komponent har samarbejdet med de 29 kommuner i KKR Hovedstaden om at udvikle en ny analysemodel, som kan hjælpe kommunerne med at forklare udviklingen på det specialiserede socialområde. Modellen giver bedre mulighed for at sammenligne på tværs og udpege kommende indsatsområder i forhold til at få styr på udgifterne.

Læs artiklen >>

Styrket dialog giver Thisted topkarakter hos erhvervslivet
Thisted Kommune er rykket fra bund til top på listen over erhvervsvenlige kommuner på bare fem år. Det skyldes et ambitiøst udviklingsprojekt, som lærte medarbejderne at fokusere på dialog, service og sparring.

Læs artiklen >>

Tilbage til fremtiden: Hvordan kommer I videre efter corona?
De kommunalt ansatte er tilbage til en mere almindelig hverdag efter en lang coronaperiode. Nu har den første glæde over gensynet med kollegaerne lagt sig, og mange steder vil det være godt givet ud at gøre status over, hvad coronaperioden har betydet for vores måder at arbejde og samarbejde på.

Læs artiklen >>

Bliv en bedre leder med Den Offentlige Lederuddannelse
Med Den Offentlige Lederuddannelse (DOL) styrker du din lederidentitet og dine individuelle lederkompetencer, så du står stærkere i den organisatoriske og politisk styrede sammenhæng, du er en del af.

Læs mere om uddannelsen >>

Medlemsnyhed

Indrykket af
Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Hedeager 5, 1.
8200 Aarhus N
Danmark
Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Send til en kollega

0.192