23948sdkhjf

I den perfekte verden får man jo talt om tingene

| Medlemsnyhed | Indrykket af TeamEffect

Tillid på arbejdspladsen er en gensidig proces mellem medarbejdere og ledere. Scorer organisationen højt på tillid, har den også medarbejdere, der er meget involverede og som hele tiden hjælper organisationen med at udvikle sig (innovation).

MEN har man mistillid på arbejdspladsen, står man med det modsatte problem...

For de fleste ledere er det hårdt arbejde at skulle opbygge og vedligeholde tillid i hverdagen. Med TeamEffects løsning ”Min Arbejdsdag” hjælper vi hver dag 800+ ledere og lederteams i de danske kommuner med at monitorere, hvor pressede deres medarbejdere er. Det handler om at opbygge tillid og skabe trivsel i stor skala. Og her er det værd at huske på, at i en organisaiton med høj trivsel er det lettere at fastholde medarbejderne.

1) Leder opfanger det, som medarbejderne ”putter” med
Der hvor miraklerne sker, og hvor vi virkelig kan gøre en forskel, er på individniveau: Vi kan nemlig sikre, at teamlederen hver dag opfanger alle de små (næsten usynlige) trivsels-signaler, som man som leder skal være opsøgende på og handle på.

Eksempel: Du har en udekørende medarbejder i hjemmeplejen, der udsættes for racisme af en bestemt borger. I stedet for at dele det med lederen, går hun og putter med det. Igennem værktøjet får hun dog delt, at hendes trivsel er påvirket negativt. Teamleder kan hurtigt være opsøgende, spørge ind og få forklaringen. Nu er det nemt at hjælpe medarbejderen med problemet.

2) Kommunikation til hele teamet
I Min Arbejdsdag kan man også aflæse hvor presset, hele teamet er. Data anvendes primært i kommunikationen med teamet. Det er selvfølgelig sjældent en kæmpe overraskelse for en teamleder, hvad vej vinden blæser og om trivslen trender op eller ned. Men data er god at få talt ud fra.

Vi har styr på GDPR og den (meget begrænsede) investering i selve løsningen, er med garanti tilbagebetalt indenfor ganske få måneder. Vi står samtidig for træning af ledere, AMR og TR før opstart, samt tæt opfølgning med lederne i de første 6 måneder.

Læs om hvordan arbejdspladser skaber bedre trivsel og mere tillid gennem vores simple proces - på vores hjemmeside.

Følg TeamEffect på LinkedIn for opdateringer fra vores daglige arbejde med at skabe bedre trivsel i det offentlige. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
TeamEffect

C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Danmark
TeamEffect

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078