23948sdkhjf

Kastaniegården skaber faglig anerkendelse hos medarbejderne

| Medlemsnyhed | Indrykket af TeamEffect

På pleje- og rehabiliteringscenter Kastaniegården i Frederikshavn Kommune har man i snart tre år haft stor succes med trivsels-appen Min Arbejdsdag, som hjælper med faglig og personlig anerkendelse.

Kastaniegården ledes i det daglige af Gitte Olesen, som har mere end 20 års erfaring som leder. I de seneste tre år har medarbejderne kunne afslutte deres vagt med at bedømme deres arbejdsdag. I praksis betyder det, at de tjekker ud og scorer deres arbejdsdag på en fem-farveskala fra grøn over gul til rød. Medarbejderne kan også skrive en kommentar, hvor de typisk deler med Gitte, hvad der har fyldt på deres vagt. I værktøjet har man desuden mulighed for at sende et "Skulderklap" til sine kollegaer. Medarbejderne er særlig glade for denne funktion, fordi det gør det nemmere at få sagt tak i en travl hverdag:

"Jeg synes det er vigtigt, at vi er gode til at anerkende hinanden. Skulderklap hjælper mig med at få det italesat over for mine kollegaer og den anden vej tilbage. Det er rart at vide, at min kollega også synes jeg gør et godt stykke arbejde,"  Anne, social- og sundhedsassistent Kastaniegården.

For Hanne-Dorte, som er AMR på Kastaniegården, så er det særligt vigtigt, at Min Arbejdsdag ikke skal ses som noget der er pålagt medarbejderen og tynger deres hverdag, men at det hjælper dem med at komme nemmere igennem arbejdsdagen og gå gladere hjem:

Der er nogle ting man ikke får sagt i hverdagen, og så er det meget rart at sige det til hinanden derinde. Skulderklap gør altså noget ved én. Man får anerkendelse af sit arbejde, og det er altså kanon.

Signaler i medarbejdernes trivsel

Gitte er leder for 40 medarbejdere på Kastaniegården, der er bemandet døgnet rundt. For Gitte er medarbejdernes daglige bedømmelser derfor vigtige signaler for den enkeltes trivsel, så hun altid får hjulpet dem, der har størst behov for dialog eller omsorg.

Når nu jeg ser en medarbejder, der i en periode har haft mange gule dage for eksempel – måske en enkelt rød dag – så er jeg inde og have fat i medarbejderen med det samme og prøve at løse det her problem, hvor jeg før måske ikke havde opdaget det,” fortæller daglig leder Gitte.

Hun fortæller, at medarbejdere tit efterspørger fokus på trivsel, og her ser hun det som lederens opgave at finde en løsning og implementere det. Min Arbejdsdag har betydet, at hun har lettere ved at prioritere sin ledertid, men det hjælper også med at få fanget og fastholdt mere faglig anerkendelse blandt medarbejderne - noget som ellers kan være svært at nå i en travl hverdag med skæve vagter, patientkald og udskiftning af borgere.

Læs den fulde artikel eller se en kort video om plejecenterets erfaringer med "skulderklap" til højre.

Læs mere om Min Arbejdsdag på TeamEffects hjemmeside.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
TeamEffect

C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Danmark
TeamEffect

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094