23948sdkhjf

"Kollegabrok" er ofte årsag til at dine medarbejdere smutter

| Medlemsnyhed | Indrykket af TeamEffect

I den offentlige sektor stiller medarbejdere og elever krav til deres fremtidige arbejdsplads. De efterspørger arbejdspladser og ledere, som har fokus på at skabe et godt og udviklende arbejdsmiljø.

Skal man som leder blive bedre til at tiltrække og fastholde medarbejderne er man i dag nødt til at have en plan for, hvordan man vil styrke kulturen og aktivt bekæmpe kollegabrok. Kan du levere på det?

Flyt fokus og vær synlig som leder
I ”Min Arbejdsdag” (af TeamEffect) vurderer medarbejderen hver dag deres arbejdsdag med mulighed for at tilknytte en kommentar. Det giver lederen en god fornemmelse af, hvordan trivslen er generelt i afdelingen, og samtidig også hos den enkelte medarbejder. Det hjælper lederen til at kunne flytte fokus fra brok til anerkendelse og på den måde at skabe et arbejdsmiljø, som er mere involverende og indbydende. I praksis betyder det, at færre medarbejdere siger farvel og søger lykken i nabokommunen.  

En mere synlig ledelsesstil gennem brug af Min Arbejdsdag kan være en del af løsningen på udfordringerne med rekruttering og fastholdelse. TeamEffects løsninger anvendes i dag af mere end 800 ledere og ledelsesteams i den offentlige sektor.

Følg TeamEffect på LinkedIn og få inspiration til, hvordan det lykkedes vores ledere med at være mere synlige ledere i hverdagen. 

Læs mere om Min Arbejdsdag på vores hjemmeside.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
TeamEffect

C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Danmark
TeamEffect

Send til en kollega

0.078