23948sdkhjf

Elsebeth Gerner Nielsen og Komponent i nyt samarbejde

| Medlemsnyhed | Indrykket af Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Den tidligere folketingspolitiker og kulturminister skal hjælpe kommunerne til at udbygge og forbedre deres netværk på Christiansborg i varetagelsen af lokale interesser. Og så skal hun inspirere i det strategiske ledelsesarbejde.

Vicedirektør i Komponent Jan Henriksen glæder sig til samarbejdet og er ikke i tvivl om, at Elsebeth Gerner Nielsens viden og erfaring kan styrke kommunerne:

- I Elsebeth Gerner Nielsen har vi fået en spændende og meget erfaren profil med på holdet. Hun har stor viden om de politiske arbejdsgange og beslutningsprocesser på Slotsholmen, og hendes engagement i både kulturlivet og den grønne omstilling gør, at hun også kender systemet udefra. Hun ved om nogen, at det kræver både tid og ressourcer at opbygge et brugbart netværk på Christiansborg. Hendes viden og erfaring kan nu komme kommunerne til gavn, når lokale agendaer kræver nationalt fokus.

Elsebeth Gerner Nielsen var kulturminister fra 1998 til 2001 og sad i Folketinget for Radikale Venstre fra 1994 til slutningen af 2007. Siden har hun været rektor for Designskolen  Kolding og generalsekretær i Folkehøjskolernes Forening. Siden 2021 har hun haft egen konsulentvirksomhed ved siden af en række bestyrelsesposter i bl.a. Unesco og Grundfosfonden. Foruden samarbejdet med Komponent er Elsebeth Gerner Nielsen en del af Copenhagen Public Affairs.

I Komponent skal hun bl.a. være med til at udvikle kurser i at opbygge og vedligeholde netværk på Christiansborg, ligesom hun sammen med Jan Henriksen skal inspirere borgmestre og kommunaldirektører til at arbejde endnu mere strategisk med kommunal topledelse.

- Landspolitiske beslutninger kan kun blive bedre, når kommunernes synspunkter og erfaringer bliver inddraget. Derfor ser jeg meget frem til samarbejdet med Komponent og til at støtte kommunalbestyrelser i hele landet. Og så håber jeg selvfølgelig at få mulighed for at dele min viden inden for bæredygtighed, uddannelse og kultur, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Hedeager 5, 1.
8200 Aarhus N
Danmark
Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Send til en kollega

0.062