23948sdkhjf

Skab de bedste rammer for fastholdelse af medarbejdere

| Medlemsnyhed | Indrykket af TeamEffect

Det bliver mere og mere vigtigt at være i stand til at fastholde medarbejdere i jobbet. Min Arbejdsdag hjælper ledere i det nære sundhedsvæsen med at skabe bedre arbejdsmiljø, hvor man kan holde på medarbejderne.

Fastholdelse er billigere end rekruttering. Læs mere om, hvordan Min Arbejdsdag kan styrke din evne til fastholdelse af medarbejdere

Medarbejderne stemmer med fødderne
At skabe de rigtige rammer for øget fastholdelse er en kompleks ledelsesopgave i hjemmeplejen, på plejecentre og hos handicap/psykiatri i de danske kommuner, som alle oplever voksende rekrutteringsudfordringer. Man er presset af demografien og udviklingen i samfundet. 

  • I 2030 forventer finansministeriet, at der vil mangle 50.000 personer i den offentlige sektor. Det private arbejdsmarked er også gloende varmt. 
  • Høj mobilitet: Næsten 1 million danskere har skiftet job i det seneste år! 
  • Andelen af ældre plejekrævende borgere stiger og stiger. 
  • Ungdomsårgangene er små. 
  • Mange velfærdsmedarbejdere i det offentlige går på pension indenfor de næste 10 år.
  • De nyeste optagelsestal for velfærdsuddannelserne (2022)  viser fx at optaget for pædagoger er faldet med 15% og optaget for sygeplejersker i år er faldet med 18% sammenlignet med forrige år.

På trods af utallige tiltag for at bryde udviklingen, så tyder intet endnu på, at den nuværende krisesituation har udsigt til at blive forbedret. Tværtimod.

Min Arbejdsdag - den enkle vej til bedre fastholdelse
Min Arbejdsdag er et ultra simpelt trivselsværktøj, som bruges på daglig basis af medarbejderne efter endt arbejdsdag. Leder får indblik i medarbejdernes trivsel og gennem detaljeret rapportering, bliver det nemt at følge op hos dem, der oplever eller udviser tegn på mistrivsel. Min Arbejdsdag styrker dermed relationerne og kulturen på arbejdspladsen, som gør det lettere for ledere at fastholde medarbejdere. Min Arbejdsdag har bl.a. positiv betydning for følgende faktorer:

  • Bedre dialog på arbejdspladsen, fordi leder får konkret viden om, det der fylder, når det opstår. 
  • Mere anerkendelse mellem kollegaerne gennem skulderklap. Det flytter fokus og skaber et bedre sammenhold i teamet. 
  • Mere ansvar for egen trivsel, fordi medarbejdere tjekker ud på daglig basis og i højere grad interesserer sig for sin egen trivsel og det fælles arbejdsmiljø. 

Læs mere om Min Arbejdsdag på vores hjemmeside.

Min Arbejdsdag er udviklet af virksomheden TeamEffect. TeamEffects løsninger tilbydes primært til det offentlige og bruges i dag i 29 kommuner og af mere end 800 ledere. Hver år får vi 40% flere brugere på vores systemer.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
TeamEffect

C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Danmark
TeamEffect

Send til en kollega

0.078