23948sdkhjf

Nohrcon lykønsker teamet bag Årets sundhedsbyggeri 2022

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nohrcon ApS

Nohrcon har overrakt prisen for Årets sundhedsbyggeri 2022 til teamet bag Psykiatrisk Center Sct. Hans – også kendt som ’Udsigten’. Human og helende arkitektur i harmoni med Roskilde Fjord. Hør om projektet på årets hospitalskonference.

KÅRING AF ÅRETS SUNDHEDSBYGGERI

For 5. år i træk sætter Nohrcon fokus på de gode eksempler på byggeri og indretning af hospitaler, plejeboliger og psykiatriske centre med Kåringen af årets sundhedsbyggeri – som optakt til Temaugen om fremtidens sundhedsbyggeri 2022 d. 15/11–17/11 med vigtig videndeling på agendaen.

Sidste år gik prisen til det bevægende børne- og ungehospice Strandbakkehuset i Rønde, men i år dystede et plejehjem i Hornbæk, og fire vidt forskellige typer hospitalsbyggeri – fra Herning til Hovedstaden om hæderen. Alle fem vigtige fyrtårne for fremtidens sundhedsbyggeri – men ét af dem lyser nu lidt mere op med kåringen som Årets sundhedsbyggeri 2022.

 

DE 5 PROJEKTER SOM VAR NOMINERET I 2022:

  • DNV-Gødstrup, Herning
  • Herlev Hospital: Kvinde-Barn-Center og Akutmodtagelse
  • Hornbækhave Plejecenter, Hornbæk
  • Psykiatrisk Center Sct. Hans, Roskilde
  • Steno Diabetes Center Copenhagen, Herlev

 

AFSTEMNINGEN ER OVRE, OG NOHRCON LYKØNSKER PSYKIATRISK CENTER SCT. HANS MED PRISEN!

 

VINDEREN: UDSIGTEN TIL ET BEDRE MENTALT HELBRED

Mens der fra politisk side forhandles ivrigt om finansieringen af en ny tiltrængt 10-års plan for psykiatrien, står et nyt pejlemærke for fremtidens psykiatri nu klar ved Roskilde Fjord. Et Kvalitetsfondsbyggeri, i harmoni med den vilde natur, som skal styrke patienternes mentale helbred.

Den nye retspsykiatri på Sct. Hans Hospital er opført som en selvstændig bygning i forlængelse til det historiske Sct. Hans fra 1800-tallet. I retspsykiatrien er der helt specielle og høje sikkerhedskrav – alligevel er det lykkedes at skabe et byggeri, der hverken giver associationer til hospital eller fængsel. Den helende og funktionelle arkitektur sikrer dels, at de ansatte har en tryg arbejdsdag, og dels at patienterne trives i de unikke rammer. Og brugerne har taget godt imod: Bygningen er således døbt 'Udsigten' af patienter og personale pga. dens fantastiske placering med udsigt til mark og skov ved Roskilde Fjord. 

 

LARS GAARDHØJ (S), REGIONSRÅDSFORMAND, REGION HOVEDSTADEN, UDTALER:

”Det er en god dag, når hele tre af vores hospitalsbyggerier i Region Hovedstaden er nomineret til Årets Sundhedsbyggeri. Det viser, at vi er på rette vej i forhold til at skabe de gode fysiske rammer for patienterne og deres pårørende, vi ønsker, og for de medarbejdere, der arbejder der. At det er ’Udsigten’ på Psykiatrisk Center Sct. Hans, der vinder, bekræfter os i, at det er lykkedes at skabe nogle moderne rammer for patienterne i retspsykiatrien, der bygger på, at alle mennesker har ressourcer, der kan styrkes og udvikles, mens man er indlagt, ofte i længere tid. Retspsykiatrien er ikke et fængsel, men en del af sundhedsvæsnet. Og sundhedsvæsnet handler om mennesker. Derfor gør det mig særlig glad, at fagjuryen i deres bedømmelse har lagt vægt på, at der i ’Udsigten’ er skabt en følelse af hjemlighed, med mulighed for både privatliv og samvær med andre, ligesom byggeriet åbner sig ud mod naturen og det omkringliggende samfund.”

 

MARTIN LUND, DIREKTØR I REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI, UDTALER:

”Jeg vil selvfølgelig først og fremmest sige stor tak til alle dem, der har stemt på os, og til fagjuryen. Vi er meget glade og stolte over, at ’Udsigten’ er kåret som Årets Sundhedsbyggeri – et byggeri, som mange gode kræfter har været med til at skabe. Det er en særlig stor ære at vinde, fordi alle de fem nominerede sundhedsbyggerier – på trods af forskellige formål og målgrupper – har det til fælles, at de skaber nye, visionære rammer for velfærd og sundhed i Danmark.”

 

MIKKEL BEEDHOLM, KREATIV DIREKTØR OG PARTNER I KHR ARCHITECTURE, UDTALER:

”Det er en dejlig nyhed, at Sct. Hans er blevet kåret som årets sundhedsbyggeri, og jeg håber, at det vil være med til at bane vejen for mere af den gode, helende arkitektur i sundhedsvæsenet. Byggeriet demonstrerer at høje behandlings- og sikringskrav sagtens kan forenes med imødekommende rammer for patienter og ansatte, og det kan en pris som denne være med til at synliggøre. På Sct. Hans er naturen inddraget i arkitekturen, uanset om man opholder sig ude eller inde, og på trods af et højt sikkerhedsniveau er indretningen varm og hjemlig. Bygningen i sig selv skaber den nødvendige sikring udadtil og lægger sig smukt ind i landskabet.”

 

FAGJURYEN UDTALTE BL.A. FØLGENDE OM PSYKIATRISK CENTER SCT. HANS VED NOMINERINGEN:

"Et meget imødekommende projekt udført med stor indlevelse i de særlige patienters behov. Med få virkemidler er der opnået en god harmoni - et byggeri i balance med omgivelserne."

 

I DEN OFFENTLIGE AFSTEMNING LØD ROSEN TIL PSYKIATRISK CENTER SCT. HANS BL.A.:

“Et på samme tid følsomt og enkelt stykke sundhedsarkitektur, der skaber en rolig ramme for psykiatrisk behandling.” 

 

LÆS MERE PÅ PÅ NOHRCONS HJEMMESIDE – BL.A. FLERE REAKTIONER FRA VINDERTEAMET OG DEM DER HAR STEMT!

 

OBS: HØR MERE OM VINDEREN PÅ ÅRETS HOSPITALSKONFERENCE

Nohrcon uddeler prisen for 5. år i træk, og vinderprojektet præsenteres på årets Konference om fremtidens hospital 2022. Konferencen er en del af Nohrcons Temauge om fremtidens sundhedsbyggeri 2022:

Den 15. november: Temadag om fremtidens sundhedshus

Den 16. november: Studietur til nye og kommende hospitalsbyggerier (halv dag)

Den 17. november: Konference om fremtidens hospital

 

SE ALLE NOHRCONS ØVRIGE KÅRINGER, KURSER OG KONFERENCER OM BYGGERI OG OFFENTLIGT INDKØB:

www.nohrcon.dk

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nohrcon ApS

Ewaldsgade 7
2200 København N
Danmark
Nohrcon ApS

Send til en kollega

0.095