23948sdkhjf

Digitalt Tilsyn til fremtidens hjemmepleje

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tunstall A/S

Vi kender alle til det: der er udfordringer med varme hænder inden for ældre- og plejeområdet. Men hvordan takler vi personalemanglen, som bliver endnu større i årene fremover?

Hos Tunstall ser vi de bedste muligheder gennem et samarbejde mellem det private og offentlige. Et samarbejde med et åbent mindset, så vi i fællesskab kan løse fremtidens udfordringer smartere og mere effektivt.

Digitalt Tilsyn via et kamera – hvad siger politikerne?
Den 12. oktober deltog Tunstalls Sales & Marketing Director, Anette Stjerne, i en partilederdebat, der var arrangeret af Dansk Industri. Her talte hun bl.a. om Digitalt Tilsyn, som kan møde barrierer, når de juridiske afdelinger skal inddrages i beslutningen. Her mente finansminister Nicolai Wammen (S), at ”Teknologien har overhalet juraen”, mens Søren Pape Poulsen (C) var inde på, at ”Den største forhindring ofte viser sig at være noget, man selv har opfundet ude i kommunen.” Jakob Ellemann-Jensen (V) tilføjede, at ”En løsning med et kamera vil give den enkelte borger større selvbestemmelse og større værdighed, samt mulighed for at være herre i eget liv og kunne bo i egen bolig.”

Sådan fungerer Digitalt Tilsyn
Et digitalt tilsyn består i, at hjemmeplejen eller Tunstalls Tryghedscentral ”kigger ind” hos borgerne via en sensor (eller flere), der også indeholder et kamera. Det betyder, at plejepersonalet kan aflastes i forhold til besøg, der udelukkende er for at tjekke, om tingene er ok i hjemmet.

EKSEMPEL:
Digitalt Tilsyn to gange hver nat kan kontrollere om borgeren er i sin seng. Kameraet tændes typisk 30 sek. ad gangen. Når det er tid til at ”kigge ind”, sendes der en reminder til fx Tunstalls Tryghedscentral, som udfører tilsynet i henhold til den aftalte tid og varighed. Er der noget, som ikke er i orden, får hjemmeplejen besked. Dette vil reducere kørsler og forstyrrelser – og derved frigøre mere kvalitetstid for plejen. Men det forbedrer også borgernes livskvalitet, da de undgår forstyrrelser om natten.

Se en kort intro til løsningen i filmen, der kan ses her på siden.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tunstall A/S

Niels Bohrs Vej 42, Stilling
8660 Skanderborg
Danmark
Tunstall A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109