23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Folketingsmedlem hilser på Robotten Serena

Mai Mercado (C) besøgte i uge 41 virksomheden Coalescent Mobile Robotics og hørte om, hvordan robotten Serena er udviklet af Coalescent Mobile Robotics i Odense med rådgivning fra et GTS-institut og med midler fra bl.a. Innovationsfonden.

Serena kører rundt med vogne fyldt med varer i Bilka i Odense. På den måde er den med til at afhjælpe mangel på arbejdskraft, og den sikrer, at medarbejderne undgår belastende skub og træk. Under besøget hørte Mai Mercado om, hvordan det fynske miljø inden for robotteknologi har gjort det muligt for Coalescent Mobile Robotics at udvikle robotten.

Teknologisk Institut, der er et GTS-institut, tilbyder spirende startup-virksomheder at blive en del af en robotinkubator – et udviklingsmiljø med testfaciliteter og teknologisk know-how. Igennem halvandet år var Coalescent Mobile Robotics en del af dette miljø og resultatet blev robotten Serena. Robotten står for en intelligent lagerstyring, og den testes nu i Danmark og forventes at blive et eksporteventyr. Allerede i dag skaber Coalescent Mobile Robotics fynske arbejdspladser.

”Da vi startede, var vi et lille team, og teknologisk know-how var en kritisk faktor for os,” fortæller Clionadh Martin, der er founder af og CEO i Coalescent Mobile Robotics og fortsætter: ”Rådgivningen fra GTS-instituttet var en ”life saver”. Uden rådgivning havde vi udviklet os langsommere og først senere fået den demo, der var afgørende for, at vi fik finansielle midler til den sidste udviklingsfase.”

Teknologisk Institut opbygger også nye kompetencer gennem sådanne samarbejder.

”Det ligger i GTS-infrastrukturen, at vi opbygger viden og spreder den som ringe i vandet til andre virksomheder og dermed understøtter et generelt innovationsløft i samfundet,” siger Troels Oliver Vilms Pedersen, programchef på Teknologisk Institut i Odense.

Mai Mercado var glad for det, hun så:

“På Coalescent er der knap 20 ansatte – heraf én dansker. Ellers kommer de fra hele verden. Det er et godt eksempel på et internationalt miljø, hvor det er vigtigt at kunne rekruttere de helt rigtige profiler og kompetencer. Jeg er stolt over at Danmark har så stærkt et miljø som robotklyngen i Odense er blevet”, siger Mai Mercado.

Læs nyheden hos GTS-foreningen her

Læs mere om GTS-institutterne på gts-net.dk her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

AT
Alexander Tonnesen
Kommunikation
ato@gts-net.dk

Send til en kollega

0.047