23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Historisk skole genhuses i næsten 1.500 m2 moduler

På Blågård Skole – i hjertet af Nørrebro – er undervisningen rykket over i helt nye og midlertidige moduler fra Expandia, mens den gamle skole renoveres.

– Vi skal gøre folkeskolerne på Nørrebro så attraktive, at de er forældrenes naturlige førstevalg!

Sådan sagde daværende børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) i 2019. Og i 2022 blev et omfattende renoveringsarbejde sat i gang på tre skoler på Nørrebro – blandt andet Blågård Skole, som fordeler sig på tre bygninger, hvoraf den ældste blev bygget i 1895. I dag går der cirka 550 elever på skolen.

1.470 kvadratmeter – midt på Nørrebro

Imens renoveringen af Blågård Skole er i fuld gang, bliver eleverne genhuset i 1.470 m2 midlertidige moduler fra Expandia. I løbet af efteråret 2022 blev lokalerne opstillet i forlængelse af den eksisterende skolegård, så elever og lærere ikke behøvede at flytte langt for at fortsætte skoledagen.

– Blågård Skole er et godt eksempel på, at man ikke altid behøver et meget stort og tomt område for at få plads til vores moduler. Med den rette planlægning kan mindre sagtens gøre det – også selvom det er i et bymiljø med mange naboer, forklarer Torben Færch, adm. direktør i Expandia Moduler A/S.

LÆS OGSÅ: EN GOD IDÉ ER BLEVET TIL NÆSTEN 25.000 MODULER

Klar til indflytning fra dag ét

Blågård Skole flyttede ind i de nye midlertidige lokaler i december 2022. De 51 moduler i tre etager rummer alt, hvad der skal til for at skabe de optimale rammer for elever og lærere. Med brede gange, rummelige klasselokaler, grupperum og mange toiletter på hver etage.

Én ting er, at vores midlertidige moduler er hurtige at stille op, men de skal også være klar til at tage i brug fra første dag. For eksempel indretter vi altid lokalerne med opslagstavler, knagerækker og persienner, så man ikke står og mangler noget ved indflytning, siger Torben Færch og fortsætter:

– Vi har selvfølgelig også sørget for rampesystemer ved begge indgange og elevator i bygningen, så man kan komme rundt i kørestol – og handicaptoiletter på alle tre etager.

LÆS OGSÅ: 13 MODULER FORVANDLET TIL VUGGESTUE

Næste generations skolemodul

Modulerne, som er blevet opstillet til Blågård Skole, er Expandias nyeste modultype – S3000, der er specifikt designet til skoler og daginstitutioner. En solid konstruktion, hvor der er tænkt høj kvalitet, trivsel, energieffektivitet og sikkerhed ind fra start.

– S3000 modulet er udviklet med vores brugere som inspiration. For hvem ved bedre, hvad der fungerer, end dem, som bruger lokalerne hver eneste dag. I modulerne har elever og lærere masser af plads, effektiv ventilation, rart lys og god akustik. Alt sammen vigtigt for en både produktiv og hyggelig skoledag, siger Torben Færch.

Helhedsrenoveringen af Blågård Skole forventes færdig i starten af 2025.

LÆS OGSÅ: 7 GODE GRUNDE TIL AT LEJE EXPANDIA-SKOLEMODULER

Expandia Moduler A/S
Munkegårdsvej 32
3490 Kvistgård
Helsingør Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35636153
P nummer: 1019033763

Send til en kollega

0.078