23948sdkhjf
Del siden
Annonce

CMS-maskiner fra Giben Scandinavia A/S sikrer udvikling og innovation

Tørring Møbelfabrik har nu erhvervet sig to CMS-maskiner fra Giben Scandinavia A/S, og er med de robuste og kraftige maskiner et skridt foran i produktudviklingen.

Tørring Møbelfabrik har siden 1911 produceret møbler i teaktræ primært til det amerikanske og tyske marked. For 11 år siden erhvervede fabrikken sig deres første CMS-maskine – en CMS PF102, som stadig kører upåklageligt den dag i dag. Hurtigt værktøjsskifte, robust maskine til det hårde træ og positiv omtale var blandt grundene til, at Tørring Møbelfabrik dengang valgte netop denne type maskine.
Produktudviklingen er stadig i fuld gang hos Tørring Møbelfabrik, og i 2006 investerede de i endnu en CMS-maskine - denne gang en CMS-Karat. Også her har maskinens styrke og robusthed vist sig at være en klar fordel for fabrikken, da deres produktudvikling nu sætter særligt fokus på møbler i kompaktlaminat. Med de kraftige maskiner er bearbejdning af kompaktlaminat, der er et meget hårdt materiale, intet problem.

Fra amerikanske hjem i teaktræ til danske svømmehaller og kompaktlaminat
Der er langt fra det amerikanske soveværelse til de danske svømmehaller, men Tørring Møbelfabrik har med kompaktlaminat fundet en løsning, der gør det muligt at producere inventar, der passer perfekt til det anderledes miljø. Materialet er solidt, rengøringsvenligt og tåler svømmehallernes hårde miljø og klordampe. Samtidig kan bakterier ikke leve i netop sådan et materiale, hvilket også er at foretrække, når der produceres møbler og inventar til sygehuse, skoler og fitness-centre.
”Vi agter at specialisere os inden for kompaktlaminat”, fortæller Hans Jensen, ejer af Tørring Møbelfabrik.

Giben Scandinavia’s CMS-maskiner som den ideelle løsning
At løsningen for Tørring Møbelfabrik blev en CMS fra Giben Scandinavia A/S var intet tilfælde. Udover ønsket om en maskine med en særlig styrke og robusthed, har fabrikken samtidig erhvervet sig en maskine, der arbejder støjfrit, og den indkapslede opbygning mindsker støvet på arbejdsområdet.
Begge CMS-maskiner har to borde til vekseldrift, således at maskinen kan holdes i gang hele tiden, og beskyttelsesmåtterne foran maskinerne sikre, at personer ikke kommer i kontakt med maskinens borde.

Tørring Møbelfabriks ejer Hans Jensen fortæller, at glæden ved den nye maskine er, at den kører godt, kører hurtigt, og at det har været muligt igen at anvende samme CAM system på den nye maskine, som også anvendes på den ældre. ”Når vi laver et tilbud til en kunden, udformer vi en 3D-tegning, hvilket gør det lettere for kunden at vurdere, om det er den rette løsning”, siger sønnen Jens Jensen. ”Og når tegningen er godkendt, kan den føres direkte over i CMS-maskinen, som herefter udfører resten af arbejdet – næsten”.

”En investering i en CMS maskine er en investering i nuet og fremtiden”, tilføjer salgschef Mikkel Bjerregaard, Giben Scandinavia A/S. ”Vi oplever CMS maskiner, der har kørt over 70.000 timer, og de kører stadigvæk produktion på flerholds skift og at anskaffe reservedele til selv de ældste maskiner, som er over 20 år gamle, er heller ikke noget problem. Hos Tørring Møbelfabrik var dette også medvirkende til, at det blev endnu en CMS maskine, samtidigt med at produktudvikling og valg af materialer i fremtiden ikke skulle være begrænset af CNC-maskinens performance”.

Giben Scandinavia A/S

GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Send til en kollega

0.032