23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fastholdelse vs Rekruttering #5: Plejecenter Blomstergården

På Plejecenter Blomstergården i Slagelse Kommune genkender man rekrutteringsudfordringerne efter social og sundhedspersonale, men på grund af et fokus på arbejdsmiljø er centeret ikke så ramt på rekruttering af nye medarbejder som andre.

På de danske plejecentre ser man antallet af ældre stige, og hvordan rekruttering af medarbejdere kun bliver sværere med manglen på faglært personale. Det er foruroligende fakta men desværre hverdagen for mange plejecentre. Det er også tilfældet hos Blomstergården i Slagelse Kommune.

Det er ikke nemt (rekruttering), og de ansøgere, som vi får, er ikke samme kvalitet som tidligere, men vi er heldigvis ikke lige så hårdt ramt, som andre er." 

Sådan fortæller virksomhedsleder Christina om rekrutteringsudfordringerne på Plejecenter Blomstergården. Blomstergården har valgt at fokusere på trivsel og arbejdsmiljø, som en del af løsningen på disse udfordringer. Personalet på plejecenteret har siden 2019 anvendt TeamEffects Min Arbejdsdag. Det har en række fordele for ledelsens evne til at rekruttere og fastholde medarbejdere i jobbet:

  • Fokus på de loyale medarbejdere: Nøglemedarbejderne som altid passer sit arbejde, løser opgaven og er ordentlige har også brug for omsorg. Når de scorer en rød eller gul dag, så er der noget galt, og med Min Arbejdsdag spotter ledelsen det nemt og kan hurtigt følge op.
  • Lederprioritering: Hvor og hos hvem skal jeg bruge min tid? Min Arbejdsdag bruges til at tage temperaturen hos personalet 365 dage om året 24/7. Det er vigtigt, når man også har aften og nattevagter, hvor man nødvendigvis ikke kan være til stede. Det tager ikke meget tid, men bidrager til, at leder kan prioritere sin tid, hvor det giver mening.
  • Rekruttering af nye medarbejdere og elever: Min Arbejdsdag er et signal, man sender til nye elever og medarbejdere på Blomstergården, og derfor bruger ledelsen det meget i rekruttering. Når man oplever stor udskiftning, så er det vigtigt at prioritere en god onboarding af medarbejdere. 

Læs hvordan man rekruttere social og sundhedspersonale på Plejecenter Blomstergården.

----

Fik du læst forrige opslag i serien "Fastholdelse vs. Rekruttering"? 

Læs opslag #4 - Min Arbejdsdag: Den enkle vej til bedre fastholdelse af medarbejdere

TeamEffect
C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36441232

Kontaktperson

JMJ
Jeppe Mosborg Jørgensen
Kommunikationskonsulent
+45 71 74 71 48 jm@teameffect.io

Send til en kollega

0.047