23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hjemmeplejen: Vi skal dele gode historier om sygeplejefaget

Sygeplejefaget er voldsomt udfordret, og det bunder i høj grad i fagets negative image. Hos Hjemmeplejen i Nyborg Kommune arbejder man på at blive bedre til at dele gode historier fra hverdagen, og dem er der heldigvis rigtig mange af.

Optagelsestallene på sygeplejerskeuddannelsen er faldet drastisk de seneste år, og det volder store bekymringer i de danske kommuner. Heriblandt Nyborg Kommune.

I hjemmeplejen Egeparken i Nyborg Kommune sidder distriktslederne Martin Eithz Dam og Louise Nordstjerne Madsen. Som uddannede sygeplejersker kan de godt genkende problematikken, og de nyeste optagelsestal på uddannelsen bekræfter da også tendenserne. Kan problematikken være relateret til fagets dårlige ry? Det mener de i Egeparken:

Det eneste, jeg hører sygeplejersker sige, det er, at det er dårlig løn og dårlige arbejdsvilkår og hvem har lyst til at gå ind i det?”, påpeger Martin.

Det er en skam, fordi det går ud over fortællingen om, hvad man egentlig laver som medarbejder i hjemmeplejen. 

Vi skal blive bedre til at dele gode historier fra hverdagen i hjemmeplejen
Martin og Louise mener, at man bør fokusere på at få delt de gode historier fra hverdagen i hjemmeplejen. De har i gennem deres karriere prøvet lidt af hver som sygeplejerske, og har derfor fundet ud af, hvor stor forskel, der er på arbejdet som sygeplejerske afhængig af, hvem der er din arbejdsgiver. Som ung uddannelsessøgende kan det nemlig være svært at gennemskue, hvad man egentlig laver som sygeplejerske - især når den offentlige debat er fyldt med brok og debat om dårlige arbejdsvilkår. Specielt én ting synes de, at der ikke bliver talt nok om. Det er friheden og alsidigheden, man får ved at arbejde i hjemmeplejen:

Jeg skulle gerne vide lidt om alting i stedet for at vide alt om lidt. Det kunne man få i hjemmeplejen”, fortæller Louise. 

Jeg tror, at rigtig mange trives i, at der også er noget frihed i at gå her", fortæller Martin.

På vores hjemmeside deler vi historien fra de to sygeplejerske i Nyborg, der fortæller om friheden ved arbejdet i hjemmeplejen som sygeplejerske.


Læs også hvordan Martin og Louise bliver en mere synlig leder ved at bruge Min Arbejdsdag i hverdagen.

TeamEffect
C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36441232

Send til en kollega

0.034