23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sanserum på Viborg sygehus børn- og unge afdeling

Viborg sygehus har i august indviet et sanserum, der skal være til glæde for indlagte børn og unge, samt deres forældre, pædagog Laila Pedersen fortæller om de første erfaringer:

Det går godt med vores sanserum. Til de store 14-18 årige kalder jeg det for et wellness rum. Vi har både haft et par patienter fra klinikken, som var lidt bange /angste for at komme til kontrol hos os. De kommer ind i rummet, inden de skal på klinikken, og det har været fint at få en god oplevelse, inden de går derover. Hvis patienterne er nødt til at være meget sengeliggende, har vi også brugt rummet. De har bare nydt at ligge for sig selv og slappe af. Vi holder meget på, at det er uden telefoner, og det fungerer rigtig fint. Alle har forståelse for, at de er der for at få/finde ro. Rummet bliver ligeledes brugt til de børn som skal til en undersøgelse og er bange. Ved at de kommer ind i rummet ½ time inden de skal til undersøgelsen, slapper de mere af. Vi kan finde på at give dem lidt beroligende ( lille drik) og det fungerer også fint. Så ligger de blot og slapper af.

Jeg har også brugt det til et par mødre, som trængte til at få søvn og ro. De har virkelig nydt det. Der står bevidst ikke sanserum på døren, da vi ikke ønsker at nogle er nysgerrige og lige skal se hvad det er.

Pressede unge har også glæde og gavn af rummet. Når man er næsten voksen og er sammen med mor eller far under hele opholdet herinde, kan det være dejligt lige at trække sig for sig selv.

Børn med fækal inkontinens har jeg også inde i rummet. Jeg har ligget ved siden af dem og forældrene siddet i stolen, og så skal de sige til når de kan mærke vibrationerne i musikvandsengen. Dette for at gøre dem opmærksomme på de signaler, der bliver sendt og det at kunne mærke sig selv. Efterfølgende har forældrene ligget i vandsengen med dem.

Aktiv Sport Terapi ApS
Knebel Bygade 38
8420 Knebel
Syddjurs Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25634225

Send til en kollega

0.031