23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Botilbud: Faglighed og fællesskab er afgørende for at lykkes

Ledelsen på botilbuddet Solsiden har valgt at investere i tryghed og fællesskab for de 79 medarbejdere, fordi det er fundamentet for at kunne levere en høj pædagogisk kvalitet i det daglige arbejde med borgerne.

I smukke landlige omgivelser lidt uden for Sindal i Nordjylland ligger det socialpsykiatriske botilbud Solsiden. Det er et regionalt tilbud under Området for Socialpsykiatri i Region Nordjylland. Tilbuddet består af fire afdelinger: Birkehaven, Æblehaven, Teglhaven og Teglgården. Kompleksiteten hos de tilknyttede borgere er heldigvis en stor motivationsfaktor for de medarbejdere, som arbejder eller søger job hos Solsiden. Men med kompleksiteten følger der også – ifølge ledelsen - et stort behov for at kunne passe på sig selv og sine medarbejdere, som hver eneste dag er eksponeret for potentielt udadreagerende og krævende borgere.

I slutningen af 2022 fik man muligheden for at køre et pilotprojekt med TeamEffects "Min Arbejdsdag", og der var ingen tøven fra tilbudsleder Gitte Vejby i forhold til at skulle i gang: 

Det her kalder på det nære. Det kalder på vores medarbejdere. Det kalder på, at afdelingslederne er opsøgende i forhold til, hvordan relationen er i hverdagen. Det er et let tilgængeligt redskab, som i virkeligheden taler direkte ind i vores arbejdsmiljø, og det gør en forskel,” fortæller Gitte.

Implementering af Min Arbejdsdag på Solsiden betyder: 

  • At afdelingslederne  bedre kan sætte ind med hurtig respons hos de medarbejdere, som har det svært.
  • At medarbejderne tager mere ansvar for deres egen trivsel, når de aktivt reflektere over deres dag og deler dagen med deres leder.
  • At fællesskabet i medarbejdergruppen styrkes, som har direkte effekt på borgernes trivsel. 

Læs artiklen "Høj faglighed og et stærkt fællesskab er afgørende for, at vi lykkes med borgeren", hvor tilbudsleder og afdelingsleder fortæller om botilbuddet Solsidens erfaringer med TeamEffect.

TeamEffect
C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36441232

Kontaktperson

JMJ
Jeppe Mosborg Jørgensen
Kommunikationskonsulent
+45 71 74 71 48 jm@teameffect.io

Send til en kollega

0.047