23948sdkhjf
Del siden
Annonce

6 gode råd til lederudvikling i den offentlige sektor

Hvorfor er det vigtigt at fastholde ledere i jobbet, og hvordan bliver man som organisation god til det? Mit navn er Peter Christensen, og jeg partner i TeamEffect, og jeg deler i her seks gode råd til lederudvikling og -fastholdelse.

Hvem passer på lederne i den offentlige sektor?
I et møde med en gruppe ledere fra et ældreområde, hvor vi talte om medarbejderfastholdelse, spurgte én af dem helt spontant: ”Men… hvem passer på os”? Det fik vi os en god lang snak om.

Men min umiddelbare tanke i situationen var: Ja. Det spørger jeg også tit mig selv om.

Jeg mener, at mange ledere i store organisationer med rette føler sig meget alene med tingene og det slider. Lederudvikling og lederfastholdelse er helt sikkert et område de store offentlige organisationer, bør have mere fokus på i de kommende år.

Spørgsmålet fra lederen blev startskuddet til en række overvejelser omkring, hvordan man som områdeleder / chef / direktør bedst arbejder strategisk med lederudvikling og -fastholdelse i sit område, som jeg deler nedenfor. Jeg peger ikke på milliondyre konsulentløsninger, men på hvad man kan forsøge at gøre i dagligdagen. Helt konkret giver jeg seks gode råd til, hvordan man bliver bedre til lederudvikling i den offentlige sektor:

  1. Metaltrætte ledere kan ikke forandre
  2. Afbureaukratisering gør det dyrt at være dårlig
  3. God ledelse er et konkurrenceparameter for organisationer
  4. Lederudvikling on-the-job giver flest lærepenge
  5. Prøv at spørge hvordan lederen har det
  6. Hvordan giver du værdi i forhold til løsning af kerneopgaven?

Læs de seks råd om lederudvikling i den offentlige sektor og bliv klogere på, hvorfor det giver mening, og hvordan man kan arbejde med fastholdelse af ledere.

Om TeamEffect
I TeamEffect udvikler vi fremtidens værktøjer til at arbejde med tillid og trivsel i den offentlige sektor. Det er meningsfyldt arbejde, hvor vi støtter ledere, chefer og direktører i kommuner og regioner med at kunne arbejde strategisk med nogle af deres største udfordringer: f.eks. rekruttering og fastholdelse af medarbejdere. Læs mere om TeamEffect.

TeamEffect
C. A. Olesens Gade 4
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36441232

Kontaktperson

PC
Peter Christensen
pc@teameffect.io

Send til en kollega

0.031