Kulturhus i Hørsholm får make-over

| Medlemsnyhed | Indrykket af JJW Arkitekter A/S

JJW Arkitekter har i samarbejde med Rambøll renoveret Trommen - Hørsholms bevaringsværdige kulturhus.

Som underrådgivere til Rambøll har JJW Arkitekter været ansvarlige for nyindretning af trommesalene i Kulturhuset Trommen. Den bevaringsværdige bygning består af to karakteristiske runde sale: Trommesalen og Lille Trommen. Trommen er et kulturhus, der hen over året lægger hus til mange forskellige arrangementer. Derfor har Hørshom Kommune, der er bygherre på projektet, gennem hele processen fokuseret på multifunktionalitet.

For at imødekomme dette er der i Trommesalen – udover en svævende balkon – udviklet en skræddersyet, mobil teleskoptribune med plads til 275 personer. Når den er udrullet kan salen rumme op til 700 stående gæster. Derudover er der opført et nyt kontrolrum samt nye faciliteter blandt andet i form af et nyt, stort lærred og et lydanlæg til filmforevisning.

LÆS OGSÅ: Indretningsmanual  for Københavns Kommune

Lyd, lys og nye møbler
I renoveringsprojektet har akustikforbedringer, ny belysning samt ny møblering alle spillet store roller. Der er etableret lyddæmpning i loftet i form af sorte balloner, som kan pustes op efter behov. Derudover har vi som designansvarlige arbejdet med lyssætningen, hvor der er etableret nyt lys, der indgår i samspil med den nye akustikregulering.

LÆS OGSÅ: Cafe med Socialt islæt

Den nye farvesætning respekterer og fritsætter den eksisterende bygnings identitet og karakter – i det ganske særlige murværk i gule tegl. For ikke at konkurrere med husets mange aktiviteter er salene indrettet i grå nuancer, der danner en neutral baggrund. Den nyetablerede svævende balkon holdes, ligesom det ny kontrolrum, i sort, så begge dele træder i baggrunden, når lyset slukkes.

Janne R. Dyhr, rumdesigner hos JJW Arkitekter, har været ansvarlig for projektet og fortæller, hvordan temaet endte med at specialdesigne en stol som en del af opgaven.

”De høje krav til multifunktionalitet, fleksibilitet og høj kvalitet krævede en ganske særlig stol. Efter tre måneders søgen blandt eksisterende stole besluttede vi sammen med bygherren at udvikle en helt ny stol, som matcher kulturhusets specifikke behov. I lille Trommen er de nye stole fastkoblede til et ligeledes specialdesignet tribunesystem, som gør det muligt at køre stole og tribune ud af salene når der er aktiviteter med stående publikum.”

Brugerprocesser og specialinventar
JJW Arkitekter har som underrådgivere til Rambøll blandt andet arbejdet med design, indretning og farvesætning, brugerproces, behovsafklaring, udarbejdelse af specialinventar og identitet.

Hørsholm Kommune er bygherre på renoveringsprojektet. Arkitekt Knud Munk tegnede det bevaringsværdige bygningsværk i 1987 - blot et år efter at Planetariet var indviet.

Besøg Trommens hjemmeside 

Foto: Jens Lindhe 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
JJW Arkitekter A/S

Finsensvej 78
2000 Frederiksberg
Danmark
JJW Arkitekter A/S

Billeder & videoer

ST 11-S1210300 kopierST 13-S1210316 kopierLT 01-S1210338 kopierST 15-S1210332 kopierST 01-S1210335 kopier

Send til en kollega

0.275