Træning i AlterG holder sclerosen i skak

| Medlemsnyhed | Indrykket af Fysiodema ApS

Anne Kirstine Hansen er fysioterapeut og har sclerose i mellemsvær grad. Sygdommen har bl.a. gjort det svært for hende at gå. Når hun er på arbejde, kan hun gå med to stokke, men når hun fx køber ind, må hun lade sig transportere i en kørestol.

Anne Kirstine Hansen er fast besluttet på, at sclerosen ikke skal ødelægge hendes liv og binde hende permanent til kørestolen. Derfor træner hun kontinuerligt på det specielle løbebånd, AlterG, hos den fysioterapeutiske klinik ProAlign. Det har styrket hendes gangfunktion og været medvirkende til, at sclerosen tilsyneladende progredierer langsommere, når det kommer Anne Kirstine Hansens gang.

”Første gang jeg gik i AlterG, kunne jeg gå 350 meter på 30 minutter. Nu kan jeg gå en kilometer på samme tid,” fortæller Anne Kirstine Hansen og fortsætter:

”Med sclerosen kan det kun gå ned ad bakke med min fysik. Ved at holde mig i gang, er min kurve næsten lige. Det er meget vigtigt for mig, for hvis jeg kan fortsætte med at gå, betyder det, at jeg kan beholde nogle friheder, sammenlignet med hvis jeg sidder i en kørestol.”

En stærk vilje og det rigtige hjælpemiddel er også det, der hjælper hende med at få kroppen i gang igen, når sygdom med feber sender hende til tælling på grund af sclerosen.

”Det slår mig helt ud, når jeg har feber eller er syg. Så kan jeg slet ikke gå. Når feberen har lagt sig igen, er AlterG uundværlig for mig for at komme i gang med at gå igen. Det ved jeg, fordi jeg nu har prøvet det to gange, hvor AlterG har hjulpet mig op igen,” siger Anne Kirstine Hansen.

Se scleroseramte Anne Kirstine Hansen gå i AlterG.

Luften i AlterG hjælper med at løfte benene
Når Anne Kirstine Hansen træner i AlterG, får hun et par neoprenshorts på. Hun lyner dem fast på en stor pose, der fyldes med luft, og omslutter løbebåndet. Luften kan reducere hendes vægt med op til 80 procent, så det bliver lettere for Anne Kirstine Hansen at gå. Samtidig kan hun ikke falde i AlterG, når hun går, da hun er lynet fast, og fordi AlterG’en hjælper hende med at holde balancen.

”Det lille løft, jeg får, er nok til, at jeg kan løfte mine ben. Og så det er en fornøjelse at gå med almindeligt, hvor jeg ikke bare støder forfoden i hver gang. Jeg kan sætte hælen i og rulle hen over foden, som man skal,” siger Anne Kirstine Hansen.

Hun har tidligere forsøgt at træne på et almindeligt løbebånd i et fitnesscenter, men fald efter sygdomsperioder betyder, at hun nu kun tør at træne i AlterG.

Ifølge fysioterapeut Dorte Nielsen er det altgørende for Anne Kirstine Hansens helbred, at hun er så god til at holde sig i gang og komme op at gå:

”Vi ved i dag, at det er rigtig vigtigt for sklerosepatienter, at de dyrker motion. Dem, der er inaktive, får højere risiko for hjertekarsygdomme, fedme og andre livsstilssygdomme. Så at komme op og bevæge sig er meget vigtigt.”

Kørestolsbrugeres gang i AlterG gavner kredsløb og helbred
At komme op og stå og gå er generelt vigtigt for kørestolsbrugeres helbred. Dorte Nielsen forklarer:

”AlterG giver mulighed for, at kørestolsbrugere kan komme op at stå og gå. Det er vigtigt for organerne og for blodcirkulationen i benene. Selvom man går med lav belastning og lave hastighed, kan det være krævende og god motion, og det betyder meget for kroppen og helbredet.”

Læs mere om AlterG her.

Se også hvordan scleroseramte Lisette nu kan løbe i AlterG

Medlemsnyhed

Indrykket af
Fysiodema ApS

Egernvej 69
2000 Frederiksberg
Danmark
Fysiodema ApS

Send til en kollega

0.126