23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvad er den anbefalede luftfugtighed?

Hvordan er det nu lige med fugten? Og hvad betyder den for mit indeklima og mit helbred?

Hvad er den anbefalede luftfugtighed på kontorer, hospitaler og plejehjem?
Den relative luftfugtighed skal ligge mellem 40 og 60 %. Så får du det hverken for fugtigt eller for tørt. Mange tror fejlagtigt, at hvis der er problemer med indeklimaet, er det fordi luften er for fugtig og der er fare for skimmelsvamp og mug. Det er langtfra tilfældet for de fleste, da luftfugtigheden i halvdelen af årets timer er for lavt - og det er i virkeligheden herfra at de fleste indeklimaproblemer stammer.

Drop de ekstra planter og sluk i stedet emhætten

Glem alt om vandvægge, planter og ekstra udluftning. I hele vinterhalvåret vil effekten alligevel være minimal. I stedet skal du udnytte den fugt dine indendørs gøremål kan give:

  • Lade en elkoger koge og dampe vand i døgndrift – en i hvert rum
  • Lade døren til resten af huset stå åben til badeværelset, når du bader
  • Læg ikke låg på gryden, når du laver mad
  • Tør tøjet indendørs

Dog vil disse simple tiltag igen have en begrænset effekt. 

Hvordan kommer jeg så videre herfra?
Forvirret? Det er ikke så mærkeligt, da mange af de råd som findes på nettet er decideret vildledende. Mange af de gode råd for at få et godt indeklima tager nemlig mere hensyn til bygninger end til mennesker. Har du hverken lyst eller råd til at have en elkoger kørende i døgndrift, så findes der langt mere økonomiske og effektive metoder. En hygiejnisk luftbefugter kan sættes op, køre automatisk og sikre at luften tilføres den nødvendige mængde fugt. Så får du hverken et for tørt eller fugtigt indeklima.

Condair A/S
Parallelvej 2
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15200537
P nummer: 1000879263

Send til en kollega

0.078