23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Støj påvirker beboere og personale inden for ældrepleje

Bliver du hurtigere rask, hvis du sover bedre? Betyder mindre støj mindre medicin? Kan et godt lydmiljø øge patientsikkerheden?

Svaret på disse spørgsmål er - ja.

Mange undersøgelser har lagt fokus på, hvordan støj påvirker pleje, og de er alle kommet frem til samme konklusion: støj påvirker plejekvalitet. Eller med andre ord, et godt lydmiljø har mange positive effekter på miljøer i sundhedssektoren. 


Hvordan støj på mange måder påvirker kvalitet i ældrepleje


Nedsat hørelse reducerer livskvaliteten
Hyppige kommunikationsproblemer på grund af aldersrelateret hørenedsættelse kan føre til indadvendthed, manglende selvtillid og depression, men de kan også påvirke den rumlige sans og øge risikoen for at falde.
Forbedret opfattelse af opførsel
Patienter i et godt lydmiljø følte, at personalets opførsel var meget bedre end patienter i et miljø med dårlig akustik.

Reduktion af støj reducerer stress
Niveauet af stresshormoner er 43% højere efter at have været udsat for lavintens støj i blot 3 timer sammenlignet med et stille miljø.

Sov godt
Søvn er en afgørende faktor for menneskers helbred generelt. En undersøgelse af søvnforstyrrelse viste, at man ved at have et lydabsorberende loft reducerede antallet af opvågninger med 40 %.

 

Læs mere  om undersøgelserne og se hvilke løsninger der findes

Saint-Gobain Ecophon A/S
Hammerholmen 18E
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK67147413
P nummer: 1002245906

Send til en kollega

0.05