23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny neuroafdeling hos FysioDanmark Slagelse

FysioDanmark i Slagelse har for nylig indviet en neuroafdeling, hvor der især er fokus på genoptræning med vægtaflastning. Her kan du høre mere om erfaringer og meninger fra både brugere og personale.

Der er masser aktivitet i centrets nye neuroafdeling, da vi træder ind i FysioDanmarks lokaler på Elmedalsvej i Slagelse. Vi møder bl.a. en af centrets neuropatienter, Jette på 54, som er i færd med at træne gang i en af centrets Ergo Trainere. Ergo Traineren aflaster brugerens vægt og hjælper dermed til større udholdenhed i forbindelse med træning. Jette blev ramt af en blodprop i januar 2015, og indtil januar i år har hun været fuldt afhængig af en kørestol. Hun startede hos FysioDanmark i april 2016 (daværende Slagelse Fysioterapi og Træning), og her kommer hun 3 gange om ugen.

Intensiv træning giver frihed og uafhængighed

Da Jette startede hos FysioDanmark kunne hun ikke gå og var fuldt afhængig af en kørestol. Hun satte sig det mål, at inden sommeren 2017 skulle hun kunne gå igen, og dette mål blev indfriet;

- Den (kørestolen, red.) satte jeg så for et par måneder siden, så den har jeg ikke med til træning mere, siger Jette stolt.

Nu kan Jette komme rundt blot med støtte fra en stok, og er også allerede på vej til at nå sit næste mål, som er at være helt uafhængig af hjælpemidler. Og Jette har da også prøvet at gå rundt i træningscentret uden stokken.

- På halvandet år har du rykket dig fra at sidde i kørestolen til at kunne gå uden stok. Hvad tror du er grunden til det? – bliver Jette spurgt af en af centrets fysioterapeuter, Rune. Og svaret kommer prompte og klokkeklart fra Jette;

- Træningen!

Mængden af træning er altafgørende

Jettes historie er langt fra enestående, da centret gennem de seneste år har haft mange neuropatienter, der har mærket en markant fremgang på kort tid. Vi spurgte Lars Nielsen, behandler og indehaver af FysioDanmark Slagelse, hvad han mener er årsagen til de mange succeshistorier;

- Vores Ergo Trainere spiller en central rolle i genoptræningsprogrammet for vores mange neuropatienter, forklarer Lars.

En Ergo Trainer er et træningssystem, udviklet af Winncare Nordic i Korsør (tidl. Ergolet) i tæt samarbejde med Center for Hjerneskade. Den kan vægtaflaste kroppen med op til 85 kg, hvilket giver flere fordele. Bl.a. kan patienter, der af forskellige årsager har problemer med at bære deres egen vægt, træne længere tid ad gangen og dermed opnå større resultater på kortere tid. Samtidig er patienten helt uafhængig af støtte fra trænere og terapeuter, idet Ergo Trainerens sele holder patienten oppe.

- Patienterne bliver meget mere aktive, og de tager mere ansvar for deres egen behandling og fremskridt. Patienterne mærker en større glæde og motivation, da de stort set kan træne selv, uden at en fysioterapeut skal støtte eller løfte, siger Lars, der også understreger vigtigheden i den mængde af træning, man får ud af Ergo Traineren;

- Før i tiden var vi to fysioterapeuter til at få én patient op at stå 5 gange på en halv time. Nu kan den samme patient gå 500 eller måske 1000 skridt på en halv time i Ergo Traineren – og gør det selv, uden der skal være en fysioterapeut på hver side. På den måde kan vi nå meget mere, og vi kan få patienten til at være mere aktiv, tage mere ansvar og træne meget længere tid. Vi kan dermed øge træningsmængden rigtig, rigtig meget, hvilket er altafgørende, tilføjer han og understreger samtidig, at han synes, at Ergo Traineren er et must-have i klinikker, hvor man behandler neurologiske patienter.

Stor efterspørgsel

Lars Nielsen kan mærke en større efterspørgsel på træning med Ergo Trainere;

- Vi kan fornemme, at patienterne taler sammen i patientforeningerne og andre fora, og flere er kommet hertil på anbefaling af andre, udtaler Lars, der spår, at neuroafdelingens to Ergo Trainere inden længe vil være fuldt booket.

- Så må vi se, om vi kan få plads til en til, smiler han og tilføjer;

- Jeg er helt sikker på, at der findes masser af mennesker, der ikke får den optimale behandling og genoptræning. Og dem vil vi selvfølgelig meget gerne have muligheden for at hjælpe.

-----------------------------------

For mere info om Ergo Trainer, kontakt Winncare Nordic på tlf. 7027 3720 eller mail salg@ergolet.dk

 

Winncare
Tårnborgvej 12C
4220 Korsør
Slagelse Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36988088
P nummer: 1020642420

Send til en kollega

0.078