23948sdkhjf

Forskere: Influenzasmitte og sygefravær kan forebygges

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

En række studier viser, at der er klar sammenhæng mellem indendørs luftkvalitet og influenzasmitte. Derfor er indeklimaet på arbejdspladsen vigtigere end nogensinde.

Influenza giver mange sygedage

Influenza er hvert år skyld i mange sygedage for danskere, unge som ældre. Det er særligt i vinterhalvåret, at det er højsæson for influenza. En af grundene er at luftfugtigheden indendørs falder om vinteren, som gør at vira får gode levevilkår og smitteevne.

Lægefaglige studier bakker entydigt op

Det fremgår af flere forskellige studier, at lav luftfugtighed er en væsentlig drivkraft bag øget smittespredning med influenzavirus.

Et af studierne er af G. Green, som har undersøgt skoleelevers sygefravær om vinteren. Resultaterne viser, at sygefraværet faldt med hele 20 %, da luftfugtigheden blev øget.

Et andet studie af J. A. Metz og A. Finn peger også på en øgning af den absolutte luftfugtighed som en ny mulig strategi for bekæmpelse af influenza. 

Du finder alle studierne nævnt her om luftfugtighed og sygefravær og mange flere samlet ét sted.

Sådan forebygger du influenza blandt kollegaerne

For at mindske smittespredningen så meget som muligt er det altafgørende at luften ikke bliver så tør, at den ligefrem kan fremme spredning af de luftbårne partikler. Som studierne viser, gøres det effektivt ved at sørge for at luftfugtigheden ligger på mellem 40 og 60 %.

Gratis hygrometer

Du kan nemt selv tjekke hvordan luftfugtigheden er på jeres arbejdsplads, ved at bestille et gratis hygrometer.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.101