23948sdkhjf

Charlotte er en fighter: Fra 22 til 350 meter på to måneder

| Medlemsnyhed | Indrykket af Winncare Nordic ApS

I 2007 blev Charlotte ramt af hjertestop med fysiske men til følge og dermed dømt til et liv i kørestol. Sidste år blev Charlotte introduceret for vægtaflastet træning med Ergo Trainer. Her kan du læse, hvorfor Ergo Trainer er hendes nye bedste ven.

Løbebåndets snurren fylder hele det soloplyste træningsrum hos BeneFiT i Sæby. Kun overdøvet af tunge, men målrettede trin på gangbåndet, akkompagneret af fysioterapeuten Lasses motiverende ord; "Frem. Frem. Frem. Frem."  Og for Charlotte er der kun én vej – og det er frem.

I tiden efter Charlottes hjertestop i 2007 foregik genoptræningen ved kommunen. Men efter 2 1/2 år fik hun besked på at holde en pause med træningen. Men Charlotte ville ikke holde pause; "Det har jeg ikke tid til - jeg skal bare blive bedre", sagde Charlotte dengang. Og så blev der lavet en plan for Charlotte, hvor hun kunne starte genoptræning hos BeneFiT i Sæby. "Jeg har trænet her i syv år nu, og jeg bliver bare ved. Jeg knokler!", udtaler Charlotte.

"Min nye bedste ven"

I marts 2017 blev Charlotte introduceret for Ergo Traineren hos BeneFiT i Sæby, som hun pt (maj 2017) har trænet med i 2 måneder. På trods af lidt skepsis, gik Charlotte alligevel med til at prøve træning med vægtaflastning; "Første gang jeg var oppe i sejlet, stod jeg og løftede benet lidt og prøvede at sætte mig ned for at mærke, om det nu holdt mig oppe - og det gjorde det", siger Charlotte. Allerede anden gang havde Charlotte fået mod på at udfordre sig selv endnu mere; "Jeg har altid gerne ville op på det løbebånd, men jeg var ikke tryg ved at skulle løfte benene så meget. Jeg var også bange for, at mit knæ skulle knække over. Men det gjorde det ikke, for jeg havde jo sejlet på. Nu kan jeg komme op på båndet, og så går jeg bare. Det er virkelig, virkelig fedt!"

Tidligere har Charlottes gangrekord været 22 meter med 2 hjælpere, der holdte hende oppe. Nu går hun 350 meter på gangbånd – kun holdt oppe af Ergo Traineren. De markante resultater har givet Charlotte en masse motivation til at forsætte træningen: "Nu glæder jeg mig til træning. Det har jeg aldrig før gjort. Mine børn synes også, det er sjovt at følge med og spørger mig hver gang, jeg har været til træning, hvor langt jeg har gået. Ergo Traineren er min nye bedste ven. Det er en genial maskine", siger Charlotte med et stort smil på læben.

Mange flere muligheder og større resultater

Ergo Traineren, som Charlotte træner i, sidder i en skinne i loftet hos BeneFiT i Sæby. Den er opsat i Januar 2017, og blandt personalet er der generel begejstring over de muligheder, den giver. Katrine Nielsen (Fysioterapeut, BeneFiT Sæby) har været med i hele processen omkring indkøb af Ergo Traineren til centret, hvor den bruges til mange forskellige patientgrupper, bla. neuropatienter, patienter med parkinson samt patienter med fod-, ben- og ledskader

Katrine, som også arbejder med udvikling af BeneFiT Nords tilbud indenfor neurorehabilitering, har fulgt Charlottes udvikling tæt og er ikke i tvivl om, at Ergo Trainer har åbnet op for en masse muligheder for Charlotte; "Charlotte har ikke tidligere trænet gangtræning her hos os, for det har krævet 2-3 personer, og hun er blevet enormt hurtigt udtrættet, hvilket tager noget af motivationen fra hende. Men med Ergo Trainer er der lige pludselig kommet nye muligheder og målsætninger i forhold til Charlottes træning. For Charlotte har Ergo Trainer betydet øget udholdenhed, standfunktion og mod på at turde rejse sig op og gå. Det er jo dejligt som terapeut at kunne være med til at hjælpe hende yderligere på vej, når man som hende går så ihærdigt ind for det og virkelig bliver motiveret af det," udtaler Katrine.

Tryghed for både bruger og træner

Nogle af fordelene ved vægtaflastet træning med Ergo Trainer er den tryghed, det giver at være spændt fast i sejlet, samt dét at brugeren tør lade sig udfordre. "For langt de flestes vedkommende er tempo og udholdenhed enormt vigtigt i forhold til genoptræning," udtaler Katrine og tilføjer; "Med Ergo Trainer kan brugerne egentlig presses, indtil de ikke kan mere. Hvis vi trænede på gulv uden vægtaflastning, så ville enten de eller jeg nok stoppe tidliigere, fordi det vil indebære en risiko for mig som terapeut og for den, der træner. Det behøver jeg ikke bekymre mig så meget om længere. Jeg kan også meget nemmere få dem presset, så de får noget konditionsmæssigt ud af det, hvis det er dét, der er i fokus."

Kunne du tænke dig at høre mere om dine muligheder med Ergo Trainer, så kontakt Winncare Nordic i dag på tlf. 70273720 eller mail info@winncare.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Winncare Nordic ApS

Tårnborgvej 12C
4220 Korsør
Danmark
Winncare Nordic ApS

Billeder & videoer

IMG_2057_x

Send til en kollega

0.088