23948sdkhjf

Hvad er luftbefugtning?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Hvis indeklimaet på din arbejdsplads er for tørt, kan det have en skadelig effekt på dit helbred.

De fleste vil som en konsekvens af et tørt miljø med en lav luftfugtighed opleve gener som irriterede og kløende øjne, træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær.

 Tør luft øger risikoen for smittespredning

Det er derfor en udbredt misforståelse, at man får et bedre indeklima jo mindre fugt, der er i luften. For både mennesker og maskiner gælder det, at luftfugtigheden bør ligge mellem 45 og 55 %. Den indendørs luftfugtighed befinder sig ofte under 30 %, hvilket øger risikoen for smittespredning af luftbårne vira. Det gør sig særligt gældende i vinterhalvåret, hvor det er ekstra vigtigt at være opmærksom på sine omgivelsers luftfugtighed, da det kan mindske sygefraværet og øge ens velbefindende.  

Vi sikrer et sundt og optimalt indeklima

For Condair er et korrekt indeklima altafgørende, og vi står for styringen af luftfugtigheden i en række forskellige brancher, hvor vi sikrer, at indeklimaet er optimalt for både medarbejderne og maskinerne.

Luftfugtigheden kan hæves med en befugter eller et befugtningsanlæg, som opsættes og installeres i loftet eller på væggen. Befugtning er således en tilførsel til dit eksisterende ventilationsanlæg og kræver ingen ombygning. Der vil herefter blive sprayet forstøvet, rent vand ud i luften. Mængden heraf bliver styret og kontrollet, så man er garanteret, at luftfugtigheden hverken bliver for høj eller for lav.

Er luftbefugtning skadeligt for min produktion?

Et befugtningsanlæg vil ikke have ødelæggende konsekvenser for dine maskiner og din produktion. Maskiner begynder først at ruste, hvis luftfugtigheden kommer op over 80 %, og her sørger vi for at holde den på 50 %.

Du skal heller ikke være bekymret for, at befugtningen giver mug og svamp i dine produktionslokaler. Det opstår først ved en luftfugtighed over 80 %. Vores befugtere skaber er behageligt indeklima og forstøver vandet meget fint. Vores HACCP og ISO 22000 certificering garanterer dig bakterie- og kalkfrit vand.

Opnå energibesparelser

Hos både Facebook, Terma, Ericsson, RPC Superfos og mange flere oplever de store energibesparelser, og der er som regel tilbagebetaling på befugtningsanlægget indenfor to år. Befugtning kan desuden anvendes som kølemetode, og det er derfor en lille luftmængde, der skal befugtes. Vi tilbyder altid at lave en gratis energiberegning, så du kan se, hvad du kan forvente at spare, før du siger ja til et tilbud.

Læs mere om de mange fordele ved luftfugtighed her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.076