23948sdkhjf

Proshop nød godt af uvildig rådgivning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scanenergi A/S

Hos Proshop lærte man vigtigheden af at have en uvildig rådgiver med på sidelinjen, da der skulle vælges leverandør. Det sparede dem for mange penge.

Proshop er en af landet største spillere inden for nethandel af it-udstyr, telefoni og meget mere. Godt 140 dedikerede medarbejdere arbejder hver dag på at opretholde et højt serviceniveau for deres kunder. Men som så mange andre virksomheder, hvis fokus ligger på kunderne, blev der ikke kigget meget indad i forretningen i forhold til at finde mulige besparelser på energiregningen.

Men det skulle der laves om på! Både for at finde besparelser men ikke mindst også for at gøres deres for at mindske påvirkningen på miljøet.

Rapport satte gang i tiltag
Efter et besøg fra Scanenergi tilbage i maj 2017, blev der indgået en samarbejdsaftale med fokus på realisering af potentielle energibesparende tiltag. Som et led i den aktive indsats mod en grønnere profil valgte de også at købe VINDenergi, og er dermed med til at støtte op om produktionen af vindenergi fra danske vindmøller.

Men selvom strømmen er mere "grøn" med VINDenergi, ligger den største miljøpåvirkning i det forbrug, man har. Vi fik derfor sendt en energirådgiver afsted, der gik i gang med at gennemgå hele virksomheden,. Der blev herefter udarbejdet en rapport og en liste med tiltag, som Proshop med fordel kunne gå i gang med - komplet med udregninger ift. tilbagebetalingstid.

Læs mere om hvad du får med en Energiplan.

Efter at have afleveret rapporten ønskede Proshop selv at gå videre med tiltagene – helt specifikt udskiftning af lyskilder på både lager og administration. Det var netop også en af de lavt hængende frugter, hvor den forventede tilbagebetalingstid var på bare 2,5 år.

Tjek op på leverandørens tilbud!
Som en del af vores udregninger kommer vi altid med forslag til leverandører, men det er 100 % op til kunden, om de vil gøre brug af dem eller er. Proshop valgte selv at finde en leverandør med henblik på udskiftning af lyskilder samt realisering af besparelser. Der gik dog ikke længe før vi hørte fra dem igen. Leverandøren havde nemlig beregnet en tilbagebetalingstid (TBT) på 12 år!

Det var jo alt andet en stor forskel fra de 2,5 år, vi havde angivet som forventet TBT…

Da vi dykkede ned i leverandørens udregninger, stod det dog hurtigt klar, hvorfor prisen (og dermed tilbagebetalingen) var steget så voldsomt:

  • Leverandøren havde lavet beregninger, der indeholdt udskiftning af både lyskilder og armatur
  • Leverandøren havde ikke medregnet det potentielle bidrag for energibesparelser

Vi tog derfor en anden leverandør med ud til Proshop og fik bekræftet vores antagelser om investering samt TBT på de 2,5 år.

Brug rådgivningen som rettesnor
Vores pointe er derfor, at der kan være stor værdi i at få uvildig rådgivning med på sidelinjen. Man behøver ikke at bruge de forslag, man får, men det kan være en værdifuld rettesnor, så man ikke risikerer at blive vildledt eller i værste fald snydt.

I gennemsnit anviser vi 20 % i energioptimeringspotentiale med en maksimal tilbagebetalingstid på tre år. Der er med andre ord en rigtig fin chance for, at netop din virksomhed har et potentiale, der samlet set minimerer jeres energiomkostninger.

Vi er stolte af, altid at kunne levere en 100 % uvildig energirådgivning. Den er ikke gratis, men den er god og uvildig. Det sætter kunder som Proshop pris på.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scanenergi A/S

Finsensvej 3
7430 Ikast
Danmark
Scanenergi A/S

Send til en kollega

0.071