23948sdkhjf

Norge satte besøgsrekord: 65 nordmænd besøgte Centret på én uge

| Medlemsnyhed | Indrykket af Center For Velfærdsteknologi Nord

Der blev sat ny rekord for besøg på Center for Velfærdsteknologi Nord fra nabolandet Norge inden for en uge.

Uge 6 i 2018 bød på to uafhængige besøg startende med et besøg mandag formiddag. Her besøgte en delegation på 11 deltagere fra Tromsö Centret, som et led i en større studietur til Danmark og Aalborg. Der deltog både politikere, ledere og rådgivere. Under præsentationen af relevante teknologier, blev der udvekslet erfaringer med velfærdsteknologi og tilgangen til hjælpemidler generelt. Deltagerne fandt besøget centralt i forhold til deres studietur, og var meget spørgelystne. Senere blev delegationen fra Tromsö præsenteret for Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune med oplæg af især Handicapafdelingen.  

Torsdag eftermiddag kom en stor delegation på hele 54 personer fra Norge. Gruppen var sammensat af fagpersoner og ledere fra flere forskellige norske kommuner, der deltog i studieturen til Aalborg. Deltagerne udviste stor spørgelyst, der bunder i, at Norge er i gang med kommunesammenlægninger, og evt. en ændre af måden der tildeles hjælpemidler og velfærdsteknologi på. I Norge kigges der nemlig på, om hjælpemidler og velfærdsteknologi skal blive en kommunal - frem for en statslig - opgave. Disse overvejelser er en af baggrundene for de mange norske besøg, da det vil have stor betydninger for kommunerne, at skulle varetage denne opgave.

Begge delegationer forlod Centret med ny inspiration til deres arbejde med velfærdsteknologi og hjælpemidler. Inspiration til både nye teknologityper og hvordan arbejdet og organiseringen omkring hjælpemidler kan tilrettelægges.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Center For Velfærdsteknologi Nord

Fåborgvej 15A
9220 Aalborg Øst
Danmark
Center For Velfærdsteknologi Nord

Billeder & videoer

IMG_0415

Send til en kollega

0.16