23948sdkhjf

Robofit har succes med udvikling af genoptræningsrobot

| Medlemsnyhed | Indrykket af Welfare Tech

Robofit har søgt og fået 1,6 mio. kroner i støtte fra Markedsmodningsfonden. Pengene skal gå til at teste og videreudvikle den patenterede genoptræningsrobot inden den er helt klar til at blive sat i endelig produktion og salg.

Aarhus Kommune har etableret et test projekt, hvor robotten skal afprøves på diverse skulderborgere og har til det købt ni genoptræningsrobotter fra Robofit. Robotterne bliver placeret på syv lokalcentre, Akutenheden på Vikærgård i Århus og Rehabiliteringshøjskolen i Aarhus. Robotterne skal hjælpe sundhedspersonalet med genoptræning af borgeres skulderled.

- Aarhus Kommune ville gerne afprøve vores business case, som viser en fremgang i Compliance fra normen på 30% til over 75%, siger Jesper Heltzen, direktør i Robofit. – Derudover viser resultaterne fra en testgruppe, at sygedagepengeperioden kan halveres.

Robofit søger flere til at teste genoptræningsrobotten

Robofit er nu på udkig efter flere kommuner og privatpraktiserende terapeuter, som vil teste genoptræningsrobotten og få egne erfaringer til en eventuel business case. Derudover får deltagere i testforløbet mulighed for at sætte deres præg på videreudviklingen af robotten.

- Vi vil meget gerne i dialog med kommuner og terapeuter, som vil være med i et OPI-samarbejde. Vi stiller udstyr og kompetencer til rådighed. Men for at sikre en høj kvalitet af træningen er det vigtigt, at vi får feedback fra dem, der skal bruge det i dagligdagen. Nemlig sundhedspersonalet og borgeren, siger Jesper Heltzen.

Genoptræningsrobot gør underværker i de dårlige dele

Genoptræningsrobotten hjælper med genoptræning af bl.a. skulderled og vil i løbet af 2018 også kunne hjælpe i forbindelse med genoptræning af hofte-, knæ- og ankelled.

 - Borgere som er i et genoptræningsforløb har ofte ikke et tydeligt billede af, hvordan det går med genoptræningen. Går det fremad eller tilbage? Uden et tydeligt overblik kan det være rigtig svært at holde motivation i et langt forløb, fortæller Jesper Heltzen.

Sådan virker Robofit

  • Genoptræningsrobotten hjælper borgeren med fysisk at udføre genoptræning af passive og ledet-aktive øvelser og foretager samtidig alle de direkte målinger af borgeren
  • En Robofit-app som via tablet/Ipad kommunikerer trådløst med robotten. Den fungerer samtidig som et bindeled til den database, hvor borgerens træningsprogrammer og træningsdokumentation bliver lagret
  • Appen guider og motiverer borgeren til at gennemføre sit individuelle genoptræningsprogram og informerer om øvelsen bliver udført korrekt

Læs mere på om Robofit her

Vil du høre mere om Robofit eller interesseret i at deltage i OPI-samarbejde, enten som kommune eller privatterapeut, så kontakt Jesper Heltzen, T. +45 5180 4004, jhe@robofit.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Welfare Tech

Forskerparken 10H
5230 Odense M
Danmark
Welfare Tech

Send til en kollega

0.129