23948sdkhjf

Virtual reality styrker det gode humør hos borgere med demens

| Medlemsnyhed | Indrykket af Welfare Tech

Virksomheden TakeawalkVR har i et OPI-samarbejde med Region Syddanmark over tre måneder testet potentialet i virtual reality til demensramte på fem plejecentre i Kolding Kommune.

Et af formålene med projektet har været at se, om man kan måle en længerevarende effekt af brugen af VR-platformen hos borgere med demens. Det har dog været svært at påvise en længerevarende effekt baseret på tal.

Løsningens mulighed for blandt andet at give de demente rigtig gode stunder har dog været tydelig for alle parter i projektet.

- Vi arbejder med en teknologi, som kan være svær at bruge på steder med syge mennesker. For os har det været enormt vigtigt at lære af borgernes møde med virtual reality. Den vigtige læring, som vi har fået i dette projekt, tager vi med os i den videre udvikling af platformen, så vores løsning hele tiden bliver bedre og bedre, siger Jesper Roy, grundlægger af TakeawalkVR.

To ergoterapeuter har stået i spidsen for projektet og også herfra ser man et stort potentiale i brugen af virtual reality:

- Afprøvningen med virtual reality har stimuleret borgerne hukommelsesmæssigt og følelsesmæssigt gennem genkendelse af steder og minder fra tidligere oplevelser, siger Jannie Vang Nielsen, som er den ene at de to ergoterapeuter tilknyttet projektet. -  Det har været med til at påvirke borgernes humør og stimulere deres sprogfunktion, som ved seancerne er blevet øget og trænet gennem samtale med personalet, siger Jannie Vang Nielsen.

I alt har 20 mennesker med forskellige stadier af demens gennemført det 12 uger lange forløb.

Projektet på i alt 1,65 millioner er blandt andet finansieret med OPI-midler fra EU's Regionalfond via Syddansk Vækstforum.

Resultaterne af samarbejdet er samlet i denne rapport, der viser effekten, samt en brugerguide, som kan vejlede brugere gennem køb og brugen af TakeawalkVR.

 Centerchef Steen Friis på (Steen.friis@rsyd.dk)

Link til kilde

http://www.etf.dk/aktuelt/nyheder/virtual-reality-skaber-livsglaede-hos-demensramte

Takeawalk, Region Syddanmark og Kolding Kommune er medlem af Welfare Tech

Medlemsnyhed

Indrykket af
Welfare Tech

Forskerparken 10H
5230 Odense M
Danmark
Welfare Tech

Send til en kollega

0.071