23948sdkhjf

Beslutningsstøtte til almen praksis og sygehuse skal leveres af Trifork og pro.medicin.dk

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Lægemiddel Information A/S (DLI A/S)

Trifork og pro.medicin.dk har vundet udbud om beslutningsstøtte

Det nationale udbud om anskaffelse af beslutningsstøtte til understøttelse af elektronisk lægemiddelordination er netop afsluttet.

Regionerne har udpeget Trifork som vinder. Sammen med Dansk Lægemiddel Information og Netic skal de levere systemet, der skal assistere læger ved lægemiddelordination og medicingennemgang. Det skal minimere risikoen for fejlmedicineringer til gavn for borgere og patienter. 

Fejlmedicineringer er et betydeligt problem for patientsikkerheden i Danmark. I Styrelsen for Patientsikkerheds årsberetning fra 2016 fremgår det, at der i 2015 blev rapporteret over 183.000 utilsigtede hændelser, og af dem var mere end 91.000 i forbindelse med medicinering. I 2015 igangsatte regionerne derfor i samarbejde med PLO, og med Region Nordjylland som projektledende region, et fælles nationalt EU-udbudsprojekt med henblik på anskaffelse af et evidensbaseret beslutningsstøttesystem. Udbuddet er nu afsluttet, og kontrakten underskrevet mellem regionerne og henholdsvis Trifork, Dansk Lægemiddel Information (DLI) og Netic. Sammen skal de levere det beslutningsstøttesystem, der skal være med til at forhindre medicineringsfejl og assistere læger ved lægemiddelordination og medicingennemgang. 

 Læs hele pressemeddelelsen


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Lægemiddel Information A/S (DLI A/S)

Lersø Parkallé 101
2100 København Ø
Danmark
Dansk Lægemiddel Information A/S (DLI A/S)

Send til en kollega

0.08