23948sdkhjf

Cobi Rehab deltog i European Seating Symposium 2018 i Dublin

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cobi Rehab ApS

Sammen med 600 deltagere blev Malene Alexandrowiz og Mette Hornbæk Söderberg undervist på European Seating Symposium 2018 i nyeste viden og forskning indenfor siddestillinger og positionering.

Symposiet var spækket med relevante og spændende oplægsholdere fra hele verden som f.eks. Mary Massery, USA, fysioterapeut, DPT, DSE og Bart Van Der Hayden, Belgien, fysioterapeut og ekspert i kørestolssiddestillinger.

Væsentlige betragtninger fra European Seating Symposium 2018

En bruger, der fik en C6 skade i 2013, fortalte sin historie, om hvordan de fysiske udfordringer var ingenting i forhold til de overvældende psykiske udfordringer, og hendes tab af personlig identitet. Hun mistede alt: sin kæreste, sin selvstændighed, sin bolig, sit job, og evnen til at kunne køre bil og måtte kæmpe hårdt for at komme igennem.

Hun understregede, at det er vigtigt at blive fortalt, at man vil gøre fremskridt, og at der er et liv bagefter. Det skal læres på ny.

For hende kom vendepunktet, da hun fik tildelt det rigtige hjælpemiddel: en kørestol tilpasset hende. Det betød forskellen mellem at være afhængig og selvstændig.
Dog oplever hun som kørestolsbruger at blive behandlet anderledes end før.
Så vi skal huske at se på mennesket, fremfor handicappet.

Bart Van Der Hayden, Belgien, fysioterapeut og ekspert i kørestolssidestillinger pointerede, at vi hele tiden bliver målt på dokumentation og evidens, men vi bilder os selv ind, at vi ikke har tid til at lave grundige analyser og refleksioner.

Spørgsmålet er, om vi har tid til at lade være med at lave forarbejdet?

Bart Van Der Hayden kommer til Danmark til september 2018, og holder oplæg på NSS – Nordic Seating Symposium 2018 i København, hvor Malene Alexandrowiz og Mette Hornbæk Söderberg også holder oplæg.

Mary Massery, USA, fysioterapeut, DPT, DSE holdt en utroligt spændende temadag om ”Breathing & Thinking: More linked than you think”. Hun gik i dybden med at forklare forbindelsen mellem respiration og siddestillinger, og hvordan det ene påvirker det andet og omvendt. Samt en grundig beskrivelse og gennemgang af kroppens 5 systemer og sammenhæng.

Al den nye viden fra European Seating Symposium vil blive inkorporeret i undervisningen i Cobi Academy så tilmeld dig Cobi nyhedsbrev og modtag nyt om kommende Cobi Temadage.


Undervisning i positioneringsløsninger

Send os en mail cobi@cobi.dk, hvis I ønsker, at vi kommer og underviser hos jer, i den nyeste viden indenfor siddestillinger og positionering.  


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cobi Rehab ApS

Fuglebækvej 1 D
2770 Kastrup
Danmark
Cobi Rehab ApS

Billeder & videoer

dublin_2018ess2018cobi academy

Send til en kollega

0.076