23948sdkhjf

Internationale designstuderende besøger udstillingen på DokkX i Aarhus; som led i deres uddannelse!

| Medlemsnyhed | Indrykket af Center for Frihedsteknologi, Aarhus kommune

Over 50 studerende fra VIA Design & Business' Innovations speciale så velfærdsteknologi på DokkX i regi af Design for Change. De studerende har alle søgt til Danmark for at få den enestående uddannelse i innovation, design og teknologi.

 

De internationale studerende som typisk kommer fra Spanien, Italien, Sverige, Tyskland, Frankrig, Belgien, England og de baltiske lande er imponerede over, at man kan finde Aarhus kommunes interaktive udstilling DokkX med alverdens velfærdsteknologiske løsninger i hjertet af den store imponerende bygning Dokk1. På samme måde gør det indtryk, at både Aarhus kommune og herunder CareWare, den socialøkonomiske virksomhed Teknologi i Praksis (TIP) der står for den daglige drift, BorgerDesign og Region Midt er gået sammen i innovative netværk, som alle har borgeren og eksempelvis den ældre i fokus.

Innovation handler netop i teorien om, at både private, offentlige og non-profit organisationer går sammen på tværs for at skabe de bedst tænkelige resultater for og med brugeren. 

Matthias, som er italiensk Design og Innovations studerende på VIA Design & Business, siger:

"Dette var ikke sket i mit område af Norditalien. Selvom vi synes vi er langt fremme er det her "mindbreakting" fordi man har modet til at lade offentlige, private og NGO organisationer samarbejde med borgerne på plejehjem, eller i fht sclerosepatienter og hvad ved jeg. Det er vildt innovativt, at sætte ting sammen på den her måde, og så har man med DokkX og TIP til at guide rundt i udstillingen, en enestående mulighed for at prøve ting af. Som iværksætter kan man få råd og vejledning til, hvem man skal tale med. Jeg kan jo bare gå ind fra gaden!" 

Lektor i bæredygtige og sociale innovationer hos VIA Design, Thomas Østergaard, siger; 

" I Aarhus Kommune har de studerende måske verdens eneste og største samlede teknologiske, sociale og velfærds-orienterede udstilling tilgængelig. Og så har de adgang til et netværk med CareWare og TIP som er helt enestående, - jeg tror det er derfor at Aarhus Kommune scorer så højt i fht velfærdsteknologiske løsninger og start-ups, som de gør. Jeg håber andre kommuner kan lade sig inspirere af det netværksbaserede samarbejde som Dokk X repræsenterer og hoppe med på vognen. Udfordringerne er store, men i Aarhus har man set skriften på væggen."

Design for Change er en del af uddanelsen som VIA Design & Business tilbyder deres Innovations og Entrepreneurship studerende - og en fast del af deres fokus er bæredygtige, cirkulære og sociale løsninger. Dermed adskiller uddannelsen sig væsentligt fra almindelige profit orienterede business uddannelser i Danmark. 

 

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Center for Frihedsteknologi, Aarhus kommune

--------------------------------
Center For Frihedsteknologi
Søren Frichs Vej 36G
8230 Aabyhøj
Danmark
Center for Frihedsteknologi, Aarhus kommune

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.072