23948sdkhjf

Landets hospitaler påfører patienter farlige infektioner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Vidste du, at hver tiende pådrager sig en infektion under indlæggelse, som ikke har noget at gøre med den sygdom, patienten rent faktisk er i behandling for?

Infektioner kan give blodforgiftning og resultere i blodpropper og amputering af legemsdele. Hvert år modtager omkring 300 patienter erstatning for infektionsskader – i gennemsnit 254.000 kroner.

Luftbefugtning kan reducere infektioner 

Eksperter og politikere peger på manglende hygiejne som den største synder, men de mange infektioner kan også skyldes en øget smittefare grundet for tør luft og lav luftfugtighed på hospitalerne. Foruden at sætte fokus på at forbedre hygiejnen, kan et befugtningsanlæg samtidig være vejen frem. Ved at tilføre mere fugt til luften, vil bakterier og luftbårne partikler langt hurtigere falde til jorden og lægge sig på vandrette overflade, hvor de nemt kan fjernes ved almindelig rengøring. Helt specifikt har vira optimale levevilkår ved en luftfugtighed under 40 %, hvorfor deres overlevelsesevne falder med op til 80 %, når luftfugtigheden holder over de 40 %. Herved nedsættes smittespredningen blandt patienter og personale markant.

 Hele artiklen om infektioner kan læses her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.071