23948sdkhjf

Sød musik og nyt samarbejde spiller i OPI-projekt 'Takt og Tone i Telemedicin'

| Medlemsnyhed | Indrykket af Welfare Tech

Sundhedsekspressen ApS har netop gennemført et OPI-projekt i samarbejde med Syddansk Universitet, Odense Universitetshospital og it-firmaet Medware. De sidste tests er nu i gang på Odense Universitetshospital og afsluttes sidst på året.

Ny telemedicinsk teknologi og nye arbejds­gange kan være med til at ruste det danske sundhedsvæsen: sygehuse, den kommunale pleje og de praktiserende læger – til at løfte opgaverne mere effektivt fremover.
 
I projektet ’Takt og Tone i Telemedicin’ har Sundhedsekspressen og Medware udviklet og i klinisk sammenhæng afprøvet et IT-baseret kompetenceudviklings- og implementeringsværktøj for sundhedsprofessionelle baseret på Blended Learning.
 
Med den nye løsning rustes sundhedsfaglige personer til at varetage, kvalitetssikre og implementere skærmkommunikation med fremtidens borgere og patienter.
 
Samarbejdet mellem Sundhedsekspressen og Medware opstod dog ved lidt af et tilfælde.
 
Sundhedsekspressen og Medware deltog begge i projekt ’E-Patient’(2016-2017, red.), som bl.a. havde til formål at undersøge, hvordan kommunikation fra fx sygehus til patienter og borgere gennem skærmen – og brugerinddragelse - kunne løse nogle af de udfordringer, der er med telemedicin – og de mange udeblivelser på sygehusene.

Takt og tone i skærmsamtalen
I projektet skulle der udvikles 6-8 nye koncepter. Her omhandlede et af koncepterne bl.a. telemedicin: E-sundhedssamtalen. Sundhedsekspressen udviklede herigennem retningslinjerne (en guide) til ’Takt og tone i e-sundhedssamtalen’ og skabte dermed en forløber for næste projekt – og samarbejdet med Medware.
 
- Gennem OPI-projektet ønskede vi at sætte fokus på, at samtalen via skærmen skal målrettes patient og borger. Der er mange småting, der kan forstyrre samtalen mellem sundhedspersonalet og brugeren i den anden ende. Ting, som kan virke banale: fx at lære at få øjenkontakt med brugeren igennem en skærm, have den rigtige lyssætning, så brugerne kan se den professionelle, undgå unødig støj i baggrunden, forklarer Else-Marie Lønvig, direktør og den ene af de to partnere i Sundhedsekspressen.
 
- Og så er der desuden introduktion af brugeren i brug af teknikken, beskrivelse af, hvordan man effektivt kan indlede en skærmsamtale og meget andet, som er vigtig at tage højde for i en skærmsamtale. Derfor har vi udviklet retningslinjer – eller guidelines, som skal gøre brugen nemmere og mere effektiv for de deltagende parter, forklarer Else-Marie Lønvig videre.
 
Læs mere om ’Takt og Tone i Telemedicin’ her
 
- Gennem projektets forløb kunne vi efterhånden se synergien i det netværk, der opstod i forbindelse med OPI-projektet. Derfor var det også nærliggende, at Sundhedsekspressen og Medware byggede videre på relationen og understøttede hinandens forretning, siger Else-Marie Lønvig og fortsætter:
 
- Vi har hver vores styrke og kompetencer i forhold til telemedicin – og kommunikation gennem skærmen. Og derfor kan vi nu snart tilbyde bl.a. kommunerne en teknisk app-skærmløsning fra Medware – koblet sammen med vores digitale læringsplatform.

Styrker forretningen med nye løsninger 
Appen ’Mit Forløb i Region Syddanmark, som bruges på alle sygehuse i Region Syddanmark, er udviklet af Medware. Medware deltog i det tidligere pilotprojekt for at videreudvikle appen – og styrke forretningen med nye løsninger. Ligesom Sundhedsekspressen.
 
- Vores app  giver patienter mulighed for bl.a. at se relevant information om deres sygdom og kommunikere direkte med den pågældende afdeling på sygehuset via videoløsning. Derfor gav det god mening at samarbejde med Sundhedsekspressen, som netop kan oplære sundhedspersonale i hele sundhedsvæsnet i den gode skærmsamtale, siger Ulrik H. Schønnemann, partner i Medware.
 
De sidste tests af ’Takt og Tone i Telemedicin’ er netop nu i gang på Odense Universitetshospital og resultaterne forventes at blive offentliggjort sidst på året.

Læs mere om Sundhedsekspressen og samarbejdet med Medware

Medlemsnyhed

Indrykket af
Welfare Tech

Forskerparken 10H
5230 Odense M
Danmark
Welfare Tech

Send til en kollega

0.083