23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lys kan højne sikkerhed og trivsel

Velfærdsteknologi kan sammensættes på flere måder. Til nye løsninger, der støtter personale og beboere på plejecentre og i hjemmeplejen.

Omgivelseskontrol
En lang række plejecentre anvender et kaldesystem fra Tunstall. Her kan vi fx lave en løsning, hvor afgivelse af alarm også tænder lyset på forskellige måder. I den enkelte bolig kan beboerens alarm bevirke, at lyset også tændes om natten. Måske blot til 50%, da det føles mere behageligt, end fuld belysning. Det gør det nemmere for personalet, når de kommer ind i en bolig, hvor der allerede er tændt lidt lys.

Undgå faldulykker
Blandt mulighederne er også, at der automatisk tændes lys i retning af badeværelset, hvis beboeren træder ud af sin seng om natten. Fx kan en lille lampe tænde ved sengen, mens en anden lampe tænder tæt ved badeværelset, hvor lyset også automatisk tændes. Når lyset automatisk leder vejen til – og fra – badeværelset, undgår beboeren at lede efter lamper eller at blive forvirret i mørket. Og så hjælper lyset naturligvis med, at beboeren ikke falder over møbler, eller andre genstande, i nattens mørke.

Simpel løsning
Lys, der guider en beboer ud på badeværelset, behøver ikke at være en stor installation. Det kan fx være, at en lyskilde fungerer som en controller, der blot sættes i en stikkontakt. Fra controlleren vil personalet have en nem adgang til alle funktioner. Det kan typisk være, at lyset udelukkende skal tænde og slukke om natten. Det kan også være, at personalet ønsker en alarm, hvis beboeren ikke returnerer til sin seng i løbet af en bestemt tidsperiode. Hvis en fastsat tid overskrides kan det skyldes, at beboeren er faldet.

Sikkerhed for personalet
På et demensafsnit – eller inden for det psykiatriske område – er en personalealarm ofte en del af personalets udstyr. Den skal sikre, at det øvrige personale modtager en alarm, når der er behov for hjælp. Men alarmtrykket kan også programmeres til, at lyset tændes i det område, man befinder sig i. Det kan gøre en situation mindre farlig, da der sker en menneskelig reaktion, når lyset pludselig tændes. Samtidig vil lyset hjælpe kollegerne med at orientere sig, så de hurtigt kan nå frem og komme til undsætning. Lyset kan også skabe en overraskelse, der giver personalet nogle vigtige sekunder til at slippe væk fra tilspidsede situationer.

Læs mere om, hvordan lys kan højne sikkerhed og trivsel HER >

Tunstall A/S
Niels Bohrs Vej 42, Stilling
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12852681
P nummer: 1000456679

Kontaktperson

FJ
Finn Jensen
Marketingkoordinator
finn.jensen@tunstall.com

Send til en kollega

0.298