23948sdkhjf
Del siden
Annonce

GS1 sparer vigtige ressourcer hos Sundhedsvæsnet

Hvordan kan troværdige data om medicinsk udstyr imødekomme sundhedsvæsenets udfordringer om øgede krav fra patienterne, mere lovgivning på sundhedsområdet og større omkostninger for hospitaler?

Værdien af adgang til forbedrede data kan sikre, at vi i de kliniske processer har de rigtige personer – patient og hospitalsansatte – og det rigtige udstyr til den rette procedure. Såvel som den rette information om både personer, udstyr og procedure.  

Med GS1 standarder kan medicinsk udstyr, personer og lokationer identificeres sikkert og entydigt. Standarderne gør det også muligt at dele data på en sikker og effektiv måde hele vejen fra producent til patient. Alt i alt skabes en effektiv forsyningskæde, der sparer sundhedsvæsenet for tid og penge, og sikrer at hver patient får den bedst mulige og mest sikre behandling i deres møde med sundhedsvæsenet.

Også det danske sundhedsvæsen, både på landets hospitaler og rundt om i kommunerne, kan opnå store fordele ved at blive endnu bedre til at bruge data til at optimere deres processer og arbejdsgange. GS1´s GDSN service kan give det enkelte hospital mulighed for at få troværdige og sikre produktdata om alle produkter hospitalet benytter – via en enkelt forbindelseskanal.

Head of Healthcare Sector, Jesper Kervin Franke, fra GS1 Denmark uddyber:

”Med den nye EU forordning for medicinsk udstyr, vil der fremadrettet være et verdensomspændende system for unik produktidentifikation. I forbindelse med det, er mange producenter blevet mere opmærksomme på at bruge GS1 standarder til at mærke deres produkter unikt. Flere gør også allerede brug af GS1´s GDSN datapoolservice til at dele disse data med deres handelspartnere, og på længere sigt, overføre data om deres produkter direkte til UDI databasen, dvs. GUDID for USA og EUDAMED for Europa. Det giver en unik mulighed for hospitaler og kommuner rundt i Danmark at gøre brug af troværdige data om deres produkter og opnå alle fordele, der er med at bruge disse data i deres processer, da fundamentet – altså mærkningen – allerede er på plads fra producenternes side. Og vi hjælper gerne både hospitaler og kommuner i gang med, hvordan de kan implementere GS1 standarder i deres processer for at kunne høste alle gevinsterne. Det gælder både de økonomiske, men ikke mindst dem der er med til at skabe et mere patientsikkert sundhedsvæsen”.

Læs hele artiklen i GS1 Healthcare Referencebook 2016-2017: The Value of trusted product data og bliv inspireret af historien om, hvordan offentlige instanser fra hele verden bruger GS1 standarder til at effektivisere deres processer, leve op til gældende krav og lovgivning (fx MDR/UDI) og styrke patientsikkerheden ved brug af troværdige produktdata.

Må vi inspirere dig til at få mere ud af jeres medlemskab og den måde, I udnytter vores standarder og services? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

GS1 Denmark
Vesterbrogade 149
1620 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10629845
P nummer: 1000109004

Kontaktperson

HRO
Helle Riis Olsen
Marketing koordinator
hol@gs1.dk

Send til en kollega

0.062