23948sdkhjf

Fra kaos til professionel drift: Sommersted plejehjem

Sommersted Plejehjem har været igennem et veritabelt påbudshelvede fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Endelig har man fået styr på den sundhedsfaglige del af plejehjemmets aktiviteter. Sommersted Plejehjem er gået fra at være kaos til at blive drevet som et professionelt plejehjem.

For snart et år siden var Styrelsen for Patientsikkerhed på besøg på Sommersted Plejehjem, som er et plejehjem med driftsoverenskomst Haderslev Kommune. Efterfølgende udstedte styrelsen et omfattende påbud til plejehjemmet. Dybest set var den sundhedsfaglige del af plejehjemmets drift kaotisk.

Derefter var Styrelsen for Patientsikkerhed på besøg i juni og i september 2022 og i januar 2023, og alle gange tog styrelsens medarbejdere skuffede hjem. 1, 2, 3, 4 gange påbud.

Læs også: Hvad sker der i Sønderjylland? 

Men som man siger i Sønderjylland, femte gang er lykkens gang. Fredag i sidste uge offentliggjorde Styrelsen for Patientsikkerhed rapporten fra femte og sidste tilsyn, og her fik Sommersted Plejehjem endelig ophævet det sundhedsfaglige påbud.

Styrelsen skriver i dens seneste rapport, at ”der nu [er] en fyldestgørende journalføring samt opfølgning på pleje og behandling. Desuden [er] der en sikker håndtering af medicin.”

Derudover imponerer det Styrelsen for Patientsikkerhed, at man på Sommersted Plejehjem holder daglige møder mellem ledelse og medarbejdere, ”hvor opgaver omkring patienterne, stedets arbejdsgange, medicinhåndtering, og opdateringer af journaler” bliver gennemgået.

Men andre ord, Sommersted Plejehjem er trådt ind i de professionelle plejehjems rækker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny EU-forordning truer Danmarks ældrepleje
Mens provinsældreplejen lider: Københavns Kommune brænder overskudsmilliard af
Ugens påbud - uge 11/12
Analoge ældre tvangsdigitaliseres
Private borgere får stress af at pleje demente
Otte måneders ventetid uden sundhedsforsikring
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.172