23948sdkhjf

Efter TV2 Fyn-tema: Hjemmeplejen i Odense rydder op

Hjemmeplejen i Odense har været plaget af højt sygefravær og stressede medarbejdere. Men nu sker der forbedringer

TV2 Fyn har lavet en intensiv dækning af problemerne i hjemmeplejen i Odense. 18 artikler, 12 TV-indslag og 40 ansøgninger om aktindsigt er det blevet til.

Og eksemplerne i TV2 Fyns dækning har undertiden været groteske. For eksempel kunne TV2 Fyn fortælle om Birgitte Mortensen, som skulle nå rundt til 53 borgere på en aftenvagt. Hun var vikar i Odenses hjemmepleje, og efter 53-besøgsvagten fortalte hun sit vikarbureau, at de aldrig nogensinde mere måtte give hende vagter i Odense Kommune.

Men nu er en større sanering af hjemmeplejen i gang. I fremtiden skal ledelsen være på arbejde under alle aftenvagter, så medarbejderne ikke står med ansvaret alene. Der bliver også indkøbt flere biler til hjemmeplejen i Odense, og en daglig gennemgang af alle borgeres udfordringer bliver en fast begivenhed.

- Det er vigtigt at understrege, at ting tager tid, og arbejdet med at skabe forandring skal være grundigt og tage udgangspunkt i medarbejdernes oplevelser og input, siger Jette Mark Sørensen, konstitueret chef for Ældre og Sundhed i Odense Kommune til TV2 Fyn.

Det er Odense Kommunes egen rådmand for ældreområdet, Brian Dybro (SF), som har bedt forvaltningen om at lave en genoprettelsesplan for hjemmeplejen i Odense, og det er den plan, som nu effektueres.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141