23948sdkhjf

Plejehjemsbeboer bider stykke af medarbejders finger

Arbejdstilsynet har givet påbud til et bornholmsk plejecenter, efter en beboer har bidt et stykke af en kvindelig medarbejders finger

Plejecenter Klippebo ligger i Gudhjem på Bornholm, og det er et veldrevet plejecenter. Sidste år gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed et ældretilsyn, og i den forbindelse kunne der ikke findes en eneste fejl på Klippebo.

For eksempel står der i rapporten fra Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn på Klippebo, at "plejeenheden benytte[r] relevante socialpædagogiske metoder og arbejdsgange for at forebygge magtanvendelse.”

Torsdag den 23. februar 2023 sker der imidlertid det ulykkelige, at en beboer på Klippebo bider et stykke af en plejemedarbejders finger. Derfor har Klippebo fået et såkaldt strakspåbud fra Arbejdstilsynet. Det skriver TV2 Bornholm.

Arbejdstilsynets påbud gælder "forebyggelse af vold og traumatiske hændelser”.

Anette Larsen er distriktsleder i Plejedistrikt Nord under Bornholms Regionskommunes Center for Ældre, og hun pointerer over for TV2 Bornholm, at man i fremtiden vil gøre alt for at forbygge episoder som den ulykkelige fingerafbidning.

- Der er ingen tvivl om, at vi altid skal forsøge at forebygge alt det, vi overhovedet kan. Det gør vi også. Nu har Arbejdstilsynet bedt os om at se endnu mere ind i denne sag for at lave forebyggende foranstaltninger. Det tager vi til selvfølgelig til efterretning, siger Anette Larsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Verdens ældste velfærdsteknologi
Kåret som årets nyhed: Et headset, som præcisionsstyrer elektrisk kørestol
Skylle-tørre-toilettet lever
Ugens tilsyn og påbud - uge 20/21
16 mia. kr. ekstra i statskassen, mens kommuner må spare på ældreplejen
Markant forskel på personaleudskiftningen på plejehjem og i hjemmepleje
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078