23948sdkhjf

Kommunal budgetpanik: Næstved Kommune laver robotstøvsuger-finten

Næstved Kommune er den seneste i rækken af kommuner, som griber til robotstøvsugerfinten for at budgetterne til at hænge sammen. Klippekortet ryger også, og prisen på transport til dagcentre stiger med 66 procent

Selvom Næstved Kommune har gået dette års budget igennem for besparelser én gang, er det ikke nok. Alene kommunens socialudvalg mangler at finde 24 millioner kroner, hvis budgettet skal hænge sammen i 2023. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Kommunen har allerede reduceret borgernes rengøringsfrekvens fra én gang hver anden uge til én gang hver tredje uge. Hvis man endnu en gang reducerer rengøringen, vil Næstved som den måske første kommune kun tilbyde månedsrengøring.

Og den særlige status vil Næstved Kommune gerne undgå. Derfor holder kommunen fast i rengøring hver tredje uge, men uden støvsugning. Det siger formanden for socialudvalget i Næstved Kommune.

- Vi ville ikke gå med til at reducere frekvensen yderligere, så hellere bruge robotstøvsugere. 

- Havde vi besluttet det (rengøring en gang om måneden, red.), så ville vi ikke kunne se os selv i øjnene, siger udvalgsformanden Michael Perch til Sjællandske Nyheder.

Robotstøvsugererne skal kommunens ældre selv købe.

I marts måned sløjfede Næstved Kommune klippekortet til ældre i plejebolig, og nu ryger kortet også for de borgere, som får mere end 10 timers hjemmehjælp om ugen. Dog skåner Næstved Kommune borgere, som har demens.

Transport til og fra dagcentre stiger også i pris, således de ældre i stedet for 60 kroner skal betale 80 kroner for at komme frem og tilbage. På et senere ikke specificeret tidspunkt skal prisen stige til 100 kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ankestyrelsen: Salg af plejehjem til borgerforening var ulovligt
Søges: 1001 deltagere til forskningsprojekt om nattevagter
Plejehjemsvold stiger med bekymrende hast
Kommune i mediestorm: Finder 20 mio. kr. til de ældre på bare tre dage
Opsigelsesmail lækket: Ældrechef træt af nulfejlskultur og politiske konflikter
Ugens tilsyn og påbud - uge 22/23
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11