23948sdkhjf

Læger om videokald: Det er et kæmpe eksperiment

Ifølge Dansk Selskab for Almen Medicin var det en fejl at indføre videokald i lægevagten, før teknologien var ordentligt undersøgt

Når lægevagten bruger videokald til konsultationer, sker det, uden teknologien er ordentligt undersøgt.

Det mener lægernes faglige selskab, Dansk Selskab for Almen Medicin, ifølge Radio4 Morgen.

- Det er et kæmpe eksperiment, siger formand Bolette Friderichsen til mediet.

Radio4 har på det seneste beskrevet flere sager, hvor videoopkald hos vagtlægen er gået galt. I to af sagerne har vagtlæger fået kritik fra Sundhedsvæsnets Disciplinærnævn for at have overset tegn på alvorlig sygdom.

- De her to eksempler er jo typiske eksempler på, at når man ruller en teknologi ud, som ikke er ordentligt undersøgt, og man beder lægerne om at gøre deres erfaringer selv, så kan der ske sådan nogle ting, siger Bolette Friderichsen.

Stigning får konsekvenser

Ifølge formanden er lægerne blandt andet aldrig blevet undervist i, at farver ikke kan vurderes over video, fordi det ikke er blevet undersøgt. 

Ikke desto mindre er der sket en stigning i brugen af videokonsultationer. I første halvdel af 2023 blev der, ifølge Radio 4, i Region Midtjylland alene foretaget 47.776 videokonsultationer, hvilket er over 10.000 mere end året før. Bolette Friderichsen mener , at stigningen i brugen af videokonsultationer risikerer at få konsekvenser for både patienter, pårørende og læger.

Radio4 har forsøgt at få en kommentar fra formanden i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), men det har ikke været muligt at få et interview inden for deadline. 

MedTechNews har modtaget et skriftligt svar på kritikken fra Danske Regioner:

- Vi går gerne i dialog med Dansk Selskab for Almen Medicin og andre relevante parter om, hvorvidt der er behov for at udarbejde fælles retningslinjer for brugen af videokonsultationer hos vagtlægerne, oplyser Danske Regioner i et mailsvar. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11