23948sdkhjf

Store fremskridt med rehabiliterende robotter

Ivan Kjær Lauridsen fra Center for Frihedsteknologi i Aarhus Kommune tog med stor delegation til Robobusiness i Boston og kom tilbage med ny viden og inspiration.
"Vi har set det, billederne af japanske og danske forskere, der har fået lavet en kopi af sig selv, robotter, der laver biler på samlebånd, - forsvarlig afskærmede, robotlegetøj, der kan svare på enkle berøringer og måske enkle spørgsmål. Men derfra og til den situation, hvor robotter kommer ind som sociale ting, der spiller sammen med os mennesker, og hjælper os i vores hverdag, der er der da vist lang vej til, vil de fleste nok svare, - og hvad med en robot læge eller en robotsygeplejerske, - det rækker ud over de flestes forestillingsevne ..."

Sådan siger Velfærdsteknologichef fra Aarhus Kommune, Ivan Kjær Lauridsen, som ikke mener, at det varer længe, før vi kan nøjes med at forstille os en fremtid med sociale robotter. For komponenterne findes - de mangler bare at blive sat sammen. Sker det, vil vi indenfor en årrække på tre-fire år se de først robotter, der kan varetage en decideret hjemmepleje af ældre og handicappede.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Magasinet Pleje. Er du ikke allerede abonnent, kan du købe et abonnement, ved at klikke her:

http://www.magasinetpleje.dk/nyhedsbrev/... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125