23948sdkhjf

Gigtforeningen støtter 10 nye forskningsprojekter

Blandt de forskningsprojekter der har modtaget støtte i denne forskningsuddeling er et projekt, der skal undersøge, om mennesker mellem 65 - 75 år hurtigere vil kunne opbygge skeletmuskulatur, hvis de sideløbende med styrketræning indtager medicin, der blokerer for hormonet angiotensin II.
Hvilken behandling er bedst ved skuldersmerter - fysioterapi eller kirurgi? Hvordan påvirker bestemte former for løbetræning de skader, der opstår ved netop løb? Hvorfor er nogle patienter mere inaktive efter operation end andre? Disse og mange andre spørgsmål vil forskere nu søge svar på med støtte fra Gigtforeningens forskningsråd.

"Vi er glade for, at så mange dygtige forskere søger om støtte fra Gigtforeningen. Det vidner om, at gigtsygdomme bliver taget alvorligt på universiteter, på hospitaler og i andre forskningsmiljøer. En væsentlig del af Gigtforeningens formål er at støtte gigtforskningen og dermed bidrage til at sikre både bedre forebyggelse og behandling, så det fremover bliver lettere at leve med en gigtsygdom", siger Lene Witte, direktør i Gigtforeningen.

Gigtforeningen finansierer en betydelig del af dansk gigtforskning. Gigtforeningens forskningsråd er et fagligt råd, der fire gange årligt bevilger økonomisk støtte til dansk gigtforskning. Forskningsrådet uddeler omkring 10 millioner kroner årligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063